Avatar uživatele
Zlatý

Jaký máte zkušenosti s keramickejma nožema?

Ty moje bych shrnout větou: No ostrý jsou pořád, akorát čepele mě ze všech upadaly.

Někdo mi tu radil do pošty, abych to přilepil žvejkačkou nebo co.. Navíc při řezání vůbec nekloužou jako normální nože, zdá se mi to jako vyhozený prachy.

Vaše pocity?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Darovaný keramický nůž leží na dně šuplíku. Mám vynikající soupravu celokovových nerezových nožů zn.Esmeyer, které prakticky řešeným tvarem výborně padnou do ruky a ke každému účelu v soupravě vždy najdu vhodný nůž. Nikdy mi žádné nože nevydržely, ale toto byla náhodná koupě před lety a nemohu si vynachválit.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Řezat to řezalo, ale je to příliš křehké, stačilo klepnout a měl vyštrbení, za pár týdnů druhé, rukojeť sice vydržela (nebyl z nejlevnějších), ale slavím návrat ke klasice.


Avatar uživatele
Stříbrný

rukojeť v pohodě...když byl nový, tak paráda..ale teď, je čepel jak okousaná...jak píše manon...je to hrozně křehké...takže už si ho nekoupím...


Avatar uživatele
Zlatý

Každý na něco. Osobně používám většinou ocelové zubaté. Keramický má manželka na krájení veky na chlebíčky ( prý netrhá). Vynikající je keramická škrabka na ovoce a zeleninu, zde nemá konkurenci. Nic se nám neulomilo


Avatar uživatele
Zlatý

Mě takové věci nepatří do ruky. Maminka si ho pochvalovala a pořád mě nutila, abych ho vyzkoušela, tak jsem jí ho okamžitě ulomila (koupila jsem jí nový a už na něj radši nematlám). Já ale dovedu zničit i ocelové nožíky - jsem něco jako jako Eliška Přemyslovna asi, ale je fakt, že jeden, zděděný po babičce, takový univerzální, "předprvorepublikový", ten mému řádění ještě nepodlehl.


Avatar uživatele
Pokročilý

Špička nože se mi zlomila, ale už nevím co jsem krájela. Keramické nože jsou vhodné snad jen na krájení pečiva (pak není "okousané") a zeleniny (např. rajčata, protože díky jeho ostrosti nevytečou), na nic jiného ho už raději nepoužívám.


Avatar uživatele
Zlatý

Na krájení vajíček uvařených na měkko jsou dobré. na tvrdší potraviny a suroviny raději nebrat. Zejména když není ruka pevná a s nožem při krájené kroutí do stran.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

mosoj

Každý na něco. Osobně používám většinou ocelové zubaté. Keramický má manželka na krájení veky na chlebíčky ( prý netrhá). Vynikající je keramická škrabka na ovoce a zeleninu, zde nemá konkurenci. Nic se nám neulomilo.

Avatar uživatele
Zlatý

bolak

manon: no hlavně že řezat to řezalo :)

Avatar uživatele
Stříbrný

manon

bolak: No ještě aby to neřezalo :) K čemu by to pak bylo? Dávala jsem to i do vázy, ale tam to nevypadalo hezky - taky jsem se vrátila ke kytkám :)

 

Zajímavé otázky v kategorii Aktuality a zábava

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Aktuality a zábava

Zlatý Drap 4392
Zlatý hanulka11 2790
Zlatý led 2475
Zlatý briketka10 2268
Zlatý annas 1828
Zlatý quentos 1547
Zlatý tom004 1522
Zlatý iceT 1520
Zlatý dědapetr 1472
Zlatý mosoj 1426

Zobrazit celkový žebříček

Kategorie otázek

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.