Avatar uživatele

Jaký je váš názor na "éčka" v potravinách?

Ráda bych se zeptala, zda sledujete obsah tzv. éček v potravinách, případně co si o tom myslíte. Je nutné vybírat si potraviny bez éček nebo to není pro zdraví až tak důležité? Pokud by mi mohl odpovědět nějaký lékař, budu jen ráda :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Obsah přídatných látek v potravinách nesleduji. Mnohdy je víc závadná sama potravina.
Bez přídatných látek by nám mnoho potravin nechutnalo ( což by nebylo to nejhorší) ale také zkazilo a z toho důvodu nebylo vůbec na trhu. Zákazníci kupují , výrobci vyrábějí.
Veškerou moc mají v ruce zákazníci.
Nejsem lékař, jsem profesí chemik.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Moc to neřeším, jediné na co si dávám pozor, tak to je Dusitan sodný (E250) který je rakovinotvorný (obsažen v šunce, párcích apod.) Né že bych nejedl párky, jen to trochu omezuji :)


Avatar uživatele

čas od času se kouknu, ale rozhodně to není můj hlavní rozhodovací faktor při výběru výrobku a navíc.. né všechna "éčka" jsou škodlivá


Avatar uživatele
Pokročilý

Ellus,mohu li radit,NEJEZ UZENINY-(snad jen
Maďarský uherák-všude jinde v uzeninách--
CHEMIE! Rozhodnutí pro Tebe--Je toto jídlo,
pro mne NEzávadné,výrobci chtějí vydělávat,
kupující-musí přemýšlet!


Avatar uživatele
Bronzový

Jako vyučená cukrářka vím, že se za éčkama schovávají třeba neškodná barviva, ochucovadla (rumová tříšť) Takže to tak nezdravé není, množství je kontrolováno.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.