Avatar uživatele
Bronzový

Jaký je rozdíl mezi pomazánkovým máslem a margarínem?

Přítelkyně chtěla, abych jí koupil pomazánkové máslo. Koupil jsem v Lidlu výrobek, který nesl označení "pomazánkové máslo", ale byl to margarín. Žil jsem v tom, že je to v pořádku, protože margarín a pomazánkové máslo je totéž. Přítelkyně ale tvrdí, že pomazánkové máslo je snad jakýsi tvaroh rozmíchaný ve smetaně či co, s mým nákupem nebyla spokojena a dokonce mi ten sajrajt za trest podstrčila ve svačině.

Prosím poraďte, jak to tedy je - já se v tom nevyznám, všechny výrobky z této oblasti nazývám souhrnně "ropa" a nekonzumuji je.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Bohužel máte pravdu.Pomazánkové máslo je clastně lépe ochucený margarin. Všechny tyto výrobky jsou vyráběny převážně z nějakého rostliného oleje s přidáním různých konzervantů, barviv a ochucovadel. Smetanu ani tvaroh žádný tento výrobek ani neviděl , ač uměle vytvořená chuŤ toto může vzdáleně připomínat.
Teď mě napadá, zda neurážíme tímto původní margarin, který se vyráběl původně z hovězího loje, což byla samozřejmě popdstatně zdravější a kvalitnější surovina.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

No tak nevím, co vydává za "pomazánkový máslo" Lidl, ale já teď kupovala dva kelímky na tiramisu á la Česko - a když mrknu na složení, tak to až takový humus není: kysaná smetana, sušené mléko, sušená syrovátka, bramborový škrob, jedlá sůl. Toť vše - žádný barviva, žádný éčka,...

Jestli nevěříte :)
http://www.chemievjidle.cz/…

S margarínem tam moc spojitost nevidím:

"Jak se vyrábí margarín? Co je pravdy na tom, že se používají tuky vyrobené z ropy?

To je nesmysl. Ropné produkty se v žádném případě nesmějí používat pro potravinářské účely. Tenhle mýtus možná vznikl z toho, že výroba margarínu může někomu připomínat chemickou továrnu, ale to dnes platí pro celý potravinářský průmysl. Margaríny se vyrábějí v podstatě smícháním různých rostlinných olejů s vodou. Aby se voda spojila s olejem, musí se přidat emulgátory. Používají se i stabilizátory a konzervační látky. Máslovou chuť mu dodává máslové aroma, někdy se přidávají i barviva. Teoreticky se mohou přidávat i tuky živočišného původu. Ale musely by být označeny na obale."

http://ekonomika.idnes.cz/…

http://hoax.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

rozdíl vidím jen v tom, že margarín bych nepozřela ale pomaz. máslo mi chutná


Avatar uživatele
Zlatý

Rozdíl vidím v tom,že margarín se nehodí dát ani psovi:sice se to tváří jako máslo,ale vedle másla to ani neleželo,ani to tak nechutná,a bude-li to člověl chtít použít např.na zásmažku místo másla,tak to prská jak blázen,protože obsahuje dost vody.
Naproti tomu pomazánkové máslo bych přirovnala k ochucenému jemnému tvarohu,třeba zmiňované choceňské je výborné.Normálně se koupí bez příchutě,ale jsou k dostání i s chuťí papriky,šunky,smažené cibulky a jiné....


Avatar uživatele
Stříbrný

Pomazánkové máslo je vyrobené termizací Je to obdoba dezertu termix složení by mnělo být na kelímku.Byl jsem zklamán když mi zplesnivělo.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.