Avatar uživatele

Jaký byl nebo bude váš dnešní nedělní oběd?

Co jste měli na dnešním stole za dobrotu?
U mě byla rychtářská hůl s bramborem.
Doplňuji:
Dík za příspěvky,
pro Barbakan:vypadá to dobře ,hodíš sem recept?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Plněná kapsa se žampionovo-šunkovým přelivem.

http://www.2i.cz/…
Doplňuji:
Tak tady máš ten recept. :-) Vepřovou kýtu nakrájím na plátky, rozklepu,posolím, popepřím,posypu nadrobno nakrájenou šunku a přikryji plátkem sýru, sešpejluji aby to nevyběhlo ven, kapsu obalím v hladké mouce a zprudka opeču z obou stran, vložím do kastrůlku, mírně podleji vývarem, přikryji a dám na 15-20 minut do trouby, po této době okryju a nechám upéct dozlatova. Až je to měkké, maso vyjmu a na výpeku orestuji nadrobno nakrájenou cibuli spolu s PL hladké mouky, přidám zbytek šunky a pokrájené *žampiony, ochutím a zaleju šlehačkou. Popřípadě upravím hustotu přelivu, který lze různě kombinovat.
Maso vložím k přelivu, prohřeji a podávám z vař. brambory.
*neměl jsem čerstvé, tak byly konzervované.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Vepřo knedlo zelo.


Avatar uživatele
Zlatý

halušky s bryndzou a hlívou ústřičnou :{)>
Doplňuji:
*úlet, česky prej správně s brynzou, bryndza je slovensky :{)>


Avatar uživatele
Stříbrný

Dva bramboráky a mezi nimi vařené uzené se zelím (ty bramboráky jsem si ještě přidával).
Doplňuji:
http://www.iprima.cz/…


Avatar uživatele
Registrovaný

Já teprve snídala :-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Klasický guláš z hovězích líček. Můj teprve druhý pokus o guláš - velmi zdařilý, včera vařený. Inspirace zde: http://vladimirkroupa.blog.idn es.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Já ´počítám´ spíše až s večeří - řízečky z krůtích prsíček marinované v jogurtu a vejci, obalené ve strouhance... A k tomu nějaké ´lupení´ (listový salát, rukola, polníček).
;-)
Až je dodělám, přidám i foto.


Avatar uživatele
Zlatý

Jelikož včera v restauraci na oslavě byl ( na přání většiny ) vepřový řízek ( mimochodem výborný měkkoučký-dokonce byly hned dva ), dnes byl odlehčený obýdek : losos na ledovém salátě, s cherry rajčátky a francouzským dresingem. Mňam. :-))


Avatar uživatele
Zlatý

já měla čočku s uzeným se smaženou cibulkou a okurkou,
ale zítra se zase chystám na velkou mísu bramborovýho
salátu takovýho, jakej jsem měla na svátky dnes uvařím
dva hrnce brambor a už se na něj moc těším mňam mňam :)


Avatar uživatele
Zlatý

Pečená skopová žebírka, brambor a kompot.


Avatar uživatele
Zlatý

tož jídlo bylo dobré ..takové teplé


Avatar uživatele
Pokročilý

Já měla kačenku s červeným a bílým zelí :)


Avatar uživatele
Pokročilý

Kuře - pečené se zeleninou a bramborem, vynikající, ač kuřata úplně nemusím.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

DomiMašinka -> správně - snídaně se nesmí uspěchat...
;-)

Avatar uživatele

anonym

Mašinka asi byla po tahu,že tak časně snídá,hodte sem recepty Barbakan a Gecco,díky vyzkouším

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

http://mowla.rajce.idnes.cz/…
___
Můžeš použít v podstatě libovolné slušné maso (na fotce jsou krůtí prsa) - výborné jsou krůtí nebo pštrosí prsa; z vepřového panenka, karé, klidně i krkovička nebo plec, z kýty jen šál (oříšek mi připadá příliš suchý); z hovězího ´lepší´ steakové - vysoký roštěnec, kýta, samozřejmě svíčková; klokaní kýta či svíčková; zvěřiny je na řízky škoda a s menší drůbeží je moc práce...
- nakrájím maso na tenké plátky (cca 1 cm, tyto řízky vůbec nenaklepávám)
- marinádu dělám cca - 150 g jogurtu, dvě vejce, sůl (lehce ´přesolit´, ne moc, pozor na to, že jogurt je kyselý) a nějaké koření (drcený pepř, lépe zelený, chillie, drcený jalovec, česnek, rozmarýn, tymián...*), toto množství stačí asi na půl kila masa
- naložím maso do marinády tak, aby ´plavalo´ a nechám v lednici minimálně 24 hodin (taky podle masa - drůběž tak max. 48 hodin, ale třeba hovězí nebo klokaní vydrží i týden)
- vyndám z marinády, lehce ji oklepu (příliš silná vrstva se sloupne) a obalím ve strouhance **)
- smažím na sádle, pomalu (nejnižší poloha plynu, na sklokeramice na cca 6) do ´zlatova´
Výtečné jsou teplé, ale ani studené ´neurazí´.
Já je jím bez přílohy (nebo s nějakým salátem), ale samozřejmě lze servírovat s brkaší, bramborem, bramborovým salátem, chlebem...
;-)
___
*) pokud použiješ čerstvé koření, pozor, aby nezačalo kvasit, v tom případě je lépe dobu marinování dát max. 48 hodin
**) je to menší ´drbačka´, než trojobal a navíc, pokud máš mezi hosty nějakého alergika na lepek, snadno strouhanku zaměníš za drcené kukuřičné lupínky (cornflakes)

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

Jugare,

jaké maso se
použije na tu hůl ?
někde píšou kuřecí
a jinde vepřové..

Avatar uživatele

anonym

to je fouk,co máš Brigetko

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

mám radějc vepřový,
ale zase u kuřecího je
psanej solamyl a s tím
to líp umím dávám si
výbornou sójovku tak
dík :)

Avatar uživatele

anonym

Já dávám taky solamyl.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.