Avatar uživatele
Pokročilý

Jaký alkohol se vyrábí z kmínu?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

z kmínu žiaden.
kmínové silice sa používajú ako "dochucovadlo" (kmínka, slovensky rascovica).

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Alkohol, přesněji, nespisovně, ale docela výstižně - "kořalky" - můžeme zjednodušeně dělit na pálenky a likéry. Základem pálenek je kvas, který se destiluje a tudíž zdroj kvasu musí obsahovat dostatečné množství jednodušších cukrů, ze kterých líh kvašením vzniká. Likéry vznikají luhováním něčeho zatepla či studena v potravinářském lihu, to "něco" není zdrojem alkoholu - známé např. becherovka a jägermeister (směs bylin), ořechovice (zelené ořechy) a rovněž právě ten kmín ve "kmínce" nebo alaši.


Avatar uživatele

Alaš
Je nasládlý až sladký likér upravovaný mnohdy až do hustoty krémů. Síla je 30 až 50 % chuť převážně kmínová, doplněná řadou jemných příchutí vedlejších. Chuti alašové užívá se také u krystalových kmínek. Alaš je čirý, bezbarvý.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 2812
Zlatý quentos 1343
Zlatý mosoj 1313
Zlatý Drap 987
Zlatý hanulka11 627
Zlatý led 615
Zlatý gecco 590
Zlatý marci1 552
Zlatý Lamalam 512
Zlatý arygnoc 507

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.