Avatar uživatele
Pokročilý

Jakou nejradši používáte marinádu na maso?

Chápu že né každý maso marinuje,ale každý si jistě zkusil masíčko chuťově vylepšit.
Já osobně používám na běžné řízky klasiku - česnek,cibule,olej,přes noc v ledničce a pak klasicky obalit :)
Ale když se chcu trošku před ostatníma vytáhnout tak dělám řízky které přes noc byli naložený ve víně s hřebíčkem a do strouhanky na obalení dávám trošku drceného sušeného česneku.
Možná si říkáte česnek a víno? kupodivu to funguje a hodí se k sobě a čím kvalitnější víno tím lepší chut řízku :D
Co vy marinujete masíčko?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jakékoli vepřové maso obalím v soli, naložím do soudku na dva tři dny. Poté uvařím nálev (lák), rozdrtím spousty česneku, vyleju na maso a nechám to 4-6 týdnu pracovat. Mezi tím ( po týdnu, po dvou) si vytáhnu kus masa vhodného na řízky a ujišťuji tě, že to je to nejlepší marinované maso.

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Lamalam, ano, někdo dává i moučkový cukr (3 g/ kg), což já nedělám.

Avatar uživatele
Zlatý

Lamalam

Díky. A co rychlosůl?

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Na tak dlouhou dobu, 4-6 týdnu a rychlosůl (pragandu)? Tu dávám, když potřebuji něco z uzenin udělat rychle!

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.