Avatar uživatele
Pokročilý

Jakou max. teplotu snáší "potravinářská folie"?

V dnešní moderní gastronomii je často při vaření pokrmů doporučováno užívání potravinářské folie- většinou při různých "pomocných úkonech" během přípravy pokrmu.... Zajímá mne ale, jakou max. teplotu tato folie snáší, aniž by došlo k její destrukci, a případnému "obohacení" zabaleného polotovaru o nežádoucí "chemické komponenty" . Snese bezpečně alespoň teplotu varu- tedy cca 100°C ? Dík za (nejlépe Vaše vlastní) zkušenosti.

Odpovědi:

Avatar uživatele

Jsou různé druhy potravinové folie - některé vydrží až cca 110°C.
Pokud to ale na balení folie není uvedeno, počítej raději s teplotami do 85°C.


Avatar uživatele
Bronzový
 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.