Avatar uživatele
wendyX

Jakou max. teplotu snáší „potravinářská folie“?

V dnešní moderní gastronomii je často při vaření pokrmů doporučováno užívání potravinářské folie- většinou při různých „pomocných úkonech“ během přípravy pokrmu… Zajímá mne ale, jakou max. teplotu tato folie snáší, aniž by došlo k její destrukci, a případnému „obohacení“ zabaleného polotovaru o nežádoucí „chemické komponenty“ . Snese bezpečně alespoň teplotu varu- tedy cca 100°C ? Dík za (nejlépe Vaše vlastní) zkušenosti.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Pájo před 3600 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jsou různé druhy potravinové folie – některé vydrží až cca 110°C.
Pokud to ale na balení folie není uvedeno, počítej raději s teplotami do 85°C.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Pak raději teflonovou do 250°C
http://www.slad­ketvoreni.cz/www-sladketvoreni-cz/eshop/11-1-Pecici-folie-teflonova
http://www.hos­podynkam.cz/Pe­cici-folie-40x33cm-d1720.htm

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek