Avatar uživatele
Pokročilý

Jakou max. teplotu snáší "potravinářská folie"?

V dnešní moderní gastronomii je často při vaření pokrmů doporučováno užívání potravinářské folie- většinou při různých "pomocných úkonech" během přípravy pokrmu.... Zajímá mne ale, jakou max. teplotu tato folie snáší, aniž by došlo k její destrukci, a případnému "obohacení" zabaleného polotovaru o nežádoucí "chemické komponenty" . Snese bezpečně alespoň teplotu varu- tedy cca 100°C ? Dík za (nejlépe Vaše vlastní) zkušenosti.

Odpovědi:

Avatar uživatele

Jsou různé druhy potravinové folie - některé vydrží až cca 110°C.
Pokud to ale na balení folie není uvedeno, počítej raději s teplotami do 85°C.


Avatar uživatele
Stříbrný
 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 884
Zlatý annas 776
Zlatý marci1 507
Zlatý iceT 503
Zlatý gecco 450
Zlatý briketka10 435
Zlatý quentos 414
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 355

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.