Avatar uživatele
Bronzový

Jakou máte rádi kávičku?

S cukrem, mlékem, logrovou, rozpustnou, kapanou???

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Preso s mlékem, či šlehačkou, jeden cukřík a trošku skořice prosím!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

piji rozpustnou,hodne slazenou


Avatar uživatele
Zlatý

káva má býť sladká ako žena, horúca ako láska a čierna ako noc.


Avatar uživatele
Zlatý

Rozpustáná káva s mlékem a max. 1 lžičkou cukru, presso se smetanou, apod.

Už mně to nedalo a musím reagovat.
Kupkino, odkdy se na jídlo a pití říká, že je hnusňoučké? Vás doma neučili, že je to pěkně neslušné? Tak to je hodně divné...


Avatar uživatele
Stříbrný

Melu si vlastní směs z několika druhů. Pak si udělám překapávanou kávu na anglický způsob - silnou, s mlékem (smetanou) a hodně sladkou.
Jsem si udělal chutě, tak si jdu hrnek vyčarovat.


Avatar uživatele
Zlatý

Pekynko, já jsem asi před půl rokem začala pít rozpustnou kávu, která obsahuje výtažek z činské houby ganoderma lucidum, takže zdravou kávu. Tato káva obsahuje draslík a železo (já mám železo na hranici, někdy i pod hranicí normy), takže si doplňuji minerály. Přidávám si do ní sojovou smetanu. Trvalo dost dlouho, než jsem si na chuť kávy zvykla.

Jinak miluji presso, takže čas od času si je dopřeji. Se smetanou.


Avatar uživatele
Bronzový

Rozpustnou, decentně mléka, 1-2 lžičky cukru.


Avatar uživatele
Pokročilý

preso s mlíčkem a dvěma cukry :-D


Avatar uživatele
Zlatý

Dobrou. Kvalitní s mlékem a podle toho, jaké je mléko tak často bez cukru.

http://www.odpovedi.cz/…
Doplňuji:
Zajímalo by mě, co to měla kukpina za hnusňoučkou kávičku. Ona totiž ani rozpustná káva není jedna jako druhá. A záleží i na vodě a přípravě. Třeba zalévat ji vroucí vodou, nebo ji chladit studenou vodou z kohoutku ( to jsem viděla na vlastní kukadla) je téměř hřích.


Avatar uživatele
Zlatý

Já dřív sladil jak o život a známý mi říkal, že až přestanu sladit, poznám chuť kávy.
Ano, měl pravdu, takže káva neslazená, horká.
Dokonce jsem teď někde četl, že má být čerstvě umletá, zalitá něco mezi 80-90°C, ne tedy vroucí vodou a měla by se vypít hned. Pak už to není káva.
Domnívám se, že káva s čímkoli je už zkažená.
Ale je to jen můj názor. jinak si dám i s mlíkem, či jinou, ale nejraději turka s ničím.
-----------
Tohle jsem našel, takže kromě Led naučtě sa čítať po slovensky.
http://www.espresseria.sk/…


Avatar uživatele
Zlatý

Káva má tísíc chutí a každému chutná jiná a jinak připravovaná. Pravá turecká se připravuje v džezvě a ohřívá se na horkém písku. Budete se divit ale takto připravenou kávu výborné chuti jsem pil naposled někdy v osmdesátých létech v Moskvě.

Já nyní piji preso s mlékem, jelikož můj žaludek již je citlivější.

Zdroj: http://www.svetkavy.cz/info_pr iprava_kavy.php


Avatar uživatele
Pokročilý

preso,bez cukru i mléka


Avatar uživatele
Zlatý

Rozpustnou s mlékem.Když je zima a venku jsou třeskuté mrazy,tak si dám i turka a rumíka do toho.:-)


Avatar uživatele
Bronzový

Rozpustnou s mlékem a sladidlem,někdy si dovolím i cukr.


Avatar uživatele
Zlatý

rozpustnou bez cukru jen se symbolickou kapkou mléka


Avatar uživatele
Stříbrný

Rospustnou a presso.Nepohrdnu ani tureckou kávou.Chuť kávy mi učarovala.


Avatar uživatele
Zlatý

jedine opravdove espresso,trosku oslazene-tim je mysleno espresso o objemu 2,5 - 3 cl - ostatni je uz jen obarvena drevita voda. Nejhorsi moje nocni mura je espresso bez cukru..
Maso si take radi vychutnate,ovsem taky solite,korenite,atd...


Avatar uživatele
Bronzový

Kafe rozhodně nesladím,protože ten cukr přebíjí tu chutˇty kávy.Ještě si do ní přidávám trošku studené vody.Tak se mě zdá nejlepší.


Avatar uživatele
Bronzový

Piji rozpustnou kávu s mlékem a také klasického turka.Žádnou kávu nesladím.


Avatar uživatele
Pokročilý

Rozpustná kávička byla pěkně hnusňoučká, spolehlivě mě prohnala, zvlášť když jsem podlehla pokušení si ji osladit.
Já jsem příznivkyně presa bez cukru i mléka. A k tomu přikousnout něco sladkého.


Avatar uživatele
Zlatý

Rozpustnou s mlékem. Chutná mi
s cukrem i bez cukru.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Volný čas a hobby

Zlatý Drap 881
Zlatý annas 868
Zlatý quentos 861
Zlatý hanulka11 556
Zlatý mosoj 542
Zlatý led 473
Zlatý marci1 459
Zlatý gecco 385
Zlatý iceT 373
Zlatý panenka 367

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.