Avatar uživatele
Pokročilý

Jakou chuť má chleba?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Otázka pro otázku, nebo nemáš chuťové pohárky?
Mně chutná každý chléb jinak, podle použitých surovin, zpracování, pečení ap. Jeden druh je sladší, jiný kyselejší atd.
Doplňuji:
Stejně inteligentní otázka by byla jak chutná sůl, ocet, cukr.. Tedy pokračuj v krasojízdě ;-)
Sorry, to jinak nejde :-D

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Chlebovou.


Avatar uživatele
Zlatý

nezameniteľnú.

V časoch socialistického blahobytu bol chlieb nielen základnou ale aj najlacnejšou potravinou. Podľa toho sa s ňou i zaobchádzalo s výnimkou rodín, kde si ešte uvedomovali jeho hodnotu a jeho zužitkovanie muselo byť takmer stopercentné. Aj tvrdý chlieb sa zomlel, poprípade ho skonzumovali hospodárske zvieratá. Na druhej strane boli rodiny rozmaznané dostatkom, kde sa bežne vyhadzoval takmer celý bochník už na druhý deň. A nie je tomu inak ani dnes.

I v dnešnom kapitalistickom blahobyte sú ho stále plné kontajnery napriek tomu, že jeho cena z neho robí pre niektorých už drahšiu súčasť dennej výživy. Nieje ničím výnimočným vidieť dnes kilový bochníček v regáli za viac ako sto korún. V niektorých krajinách sa predáva chlieb po krajčekoch. Celkom dobrý nápad. Balený po piatich, siedmych, desiatich krajcoch, človek si kúpi toľko, koľko v ten deň spotrebuje. Musí sa však zmieriť s tým, že takto predávaný chlieb je poznačený pobytom v igelite a k tomu čerstvému bochníku má veľmi ďaleko.

Pre hladného je mannou i chlieb zdvihnutý zo zeme.


Avatar uživatele
Zlatý

Dobrý chleba ( dle pekařů ) má mít typicky chlebovou chuť, lahodnou,mírně navinulou a přirozeně aromatickou po použitých surovinách.


Avatar uživatele
Stříbrný

Bohužel již dávno ne takovou jak si jej pamatuji jako kluk. Bábrle jednou za dva týdny pekla chleba ve staročeské peci, kde se rozdělávalo dřevem. Byl z klasických surovin, normálního žitného kvasu (ne z nahražek co se dnes přidávají), dále hlavně ze žitné a částečně žitné vejražky a trochu pšenišné mouky výborný chleba. Další přísady byl jen kmín, sůl a někdy nám dětem do dalamánků zvaných díťata přidávala fenykl. Vydržel bez plesnivění až dva týdny do nové várky a dal se jíst samotný.
Občas si i dnes ze žitné mouky dopředu 3-5 dnů připravím klasický kvas a pak upeču jen tak pro chuť obyčejný chleba.


Avatar uživatele
Bronzový

Může chutnat třeba klidně jako chlebovník http://cs.wikipedia.org/…

A co se chutí týká, u vína se též můžete zeptat jak chutná a nikdo se nepohoršuje, někdo v tom cítí jarní louku, jiný muškátový květ,

u chleba to bude asi o poměru kvasnic, použité mouce, druhu vody, soli a jiných přísadách.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.