Avatar uživatele
Bronzový

Jakou českou specialitku máte rádi?

Když jste v některém koutě naší republiky, nezapomenete si tam koupit něco dobrého, co je pro ten kraj typické?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

kdykoli zavítám na Moravu, nechám aspon stovku v pekárně za valašské frgály - učiněná mana. Jinak z českých specialit nejraději topinky - ve světě znají akorát toasty a ty mi přiadají značně ochuzené. Není nad to si na opečený chleba vymačkat pořádnou vrstvu česneku, ačkoli potom při jídle málem slzíte i ušima ;{)))>
Doplňuji:
led: s chlupatými knedlíky taky naprostý souhlas a na oplátku musím dodat, že ze slovenských specialit se s maminkou můžem utlouct po haluškách s brynzou ;{)>

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

klasika vepřo-knedlo-zelo
chlupaté knedlíky Jihlava


Avatar uživatele
Stříbrný

Já jsem zatíženej na Karlovarské oplatky. V 60 letech jsem tam bydlel a kousek od nás je vyráběli vonělo to po celé ulici. Když si je koupím vracím se do mádí.


Avatar uživatele
Bronzový

Kdykoliv zavítám do Karlových Varů koupím oplatky. Když je pouť tak Trdelník - těsto opekáné na ohni posypané skořicí a cukrem -
A když jsem v hospůdce tak svíčková na smetaně s brusinkami a šlehačkou..:)


Avatar uživatele
Bronzový

Pro mě je top v jídelníčku krásně do červena a do křupava upečená kachýnka s kysaným zelím a bramborovým knedlíčkem


Avatar uživatele
Stříbrný

Kachna s chlupatým knedlíkem a kysaným zelím a Svíčková na smetaně u mého stolu vedou.


Avatar uživatele
Stříbrný

Jako rodák z Plzně mám oblíbený "plzeňský vepřový řízek". Je rozklepaný do průhledna, 2x obalený, poctivě osmažený do křupava s bramborovým salátem a plátkem citronu.


Avatar uživatele
Registrovaný

máme rády dobrý gulášek s bramboráčky ted ho vařím ,,,,,a nejepší je druhý den!!!!!!! At si EU trhne nohou!!!!!!!!!a síčková ,také pěkně uleželá!!!!


Avatar uživatele
Bronzový

Naposled na Moravě pálenku...
Ale když jsem byl malý, tak jsem si z výletu vždycky něco přivezl(model Karlštejna a další suvenýry)


Avatar uživatele
Bronzový

Co se specialitky týče, tak myslím, že to je jednoznačně tataráček, ale jinak po krajích se vždy něco místního najde :)


Avatar uživatele
Bronzový

Pokud se stavíme na oběd,tak se snažíme ochutnat něco místního.Já osobně si ale nejvíce pochutnám na křupavé bramborové placce.Také si kupujeme turistické známky,které si syn připichuje na mapu.


Avatar uživatele
Pokročilý

Já miluju svíčkovou s knedlíkem a brusinkami.A řízeček s bramborovým salátem


Avatar uživatele
Bronzový

Moje máma dělá vynikající velké kulaté koláče s uvařenými sušenými hruškami a sypátkem, také mám velmi rád domácí chlupaté knedlíky se zelím a vepřovým masem, bílou polévku - kyselačku, koláč z cukety a hlavně kapra na česneku.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

quentos

SinceX: trdelníky jsou taky dobrota, ale na to, jak je toho málo (uprostřed díra jako kráva), tak bývají pěkně drahý...

Avatar uživatele
Bronzový

lorja

quentosi,dnes si bohužel,za tu stovku od nás těch frgálů moc neodvezete.V průměru stojí jeden 80Kč.

Avatar uživatele
Bronzový

verka

Topinky miluji a přesto mě nenapadlo, že je to specialita. Díky.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.