Avatar uživatele
Pokročilý

Jaké vlastnosti mléka jsou důležité pro výrobu sýrů - nízký/vysoký obsah: tuku, bílkovin, laktózy?

Vyberte prosím u každého zvlášť :) Díky
Doplňuji:
Nevím o co vám jde, není to žádný pitomý domácí úkol, zajímá mě to k vypracování BP, protože to jsem nenašla jednoznačnou odpověď...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Každý sýr vyžaduje svůj specifický obsah tuku ve mléce. Proto se mléko před výrobou buďto odtučňuje nebo naopak se vmýchává smetana.
Vlastní sýr vzniký srážením bílkovin kselinou mléčnou nebo syřidlem. Takže na výtěžku se silně podílý obsah bílkovin.
Laktóza ( mléčný cukr) se uplatňuje při výrobě sýrů prokysáváním. Takže se dá říci že každý druh sýra vyžaduje jiné složení mléka.
Doplňuji:
"Děkuji" redakci za absolutní zákaz možností opravit text !!!!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Doplním mosoje: pro výrobu sýrů je podstatný obsah bílkoviny. Jsou však výrobky, pro které je naopak hlavním kriteriem obsah tuku (šlehačka, máslo). Každý výrobek vyžaduje své a mléko se hodnotí ještě spoustou dalších ukazatelů, které zkoumá laboratoř mlékárny ještě před tím, než se mléko zchlazené v tancích začne zpracovávat na jednotlivé výrobky.


Avatar uživatele
Bronzový

Podporuji tom004. Zkuste být samostatní a kupujte si učebnice.


Avatar uživatele
Zlatý

Zase domácí úkol. Nauč se pracovat samostatně. Hodně úspěchů.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.