Avatar uživatele
Bronzový

Jaké dno má mít správná, kvalitní pánev ?

Mám znackovou pánev Ballarini (italská, za 2500,-)a ta asi nemá rovné dno, nebot olej je pri pecení jen po stranách a uprostred chybí. Má to tak být ? Jinak má speciální dno kvuli rovnomernému ohrevu...a je keramická

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Dno kvalitní pánve by se nemělo teplem prohnout,ovšem většina pánví to udělá,což při koupi nepoznáš.Přítel mi přinesl panvohrnec s dvěma uchy a poklicí,tak půl centimetru tlusté stěny i dno má,co je to za značku nevím.Vařím v něm,smažím a slouží dobře,jen do trouby jsem se neodvážila ho strčit,protože nevím z čeho ty ucha jsou,vypadají jako plast a proto to zkoušet radši nebudu.Mám ji zadarmo.
Nejlepší pánve jsou těžké,litinové,tam se nemá co prohnout,prohýbá se jen nekvalitní plech.
Mám i jinou pánev za dvěstě,dno i stěny jsou tenší,ale taky se neprohýbá.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Jestli je dno ´vypouklé´, je to špatná pánev (bez ohledu na cenu a "speciality") - respektive nejvíce to vadí na sklokeramice, nejméně na indukci a plynu.
Ještě ale může být problém v tom, že ´plotýnka´ uprostřed hřeje více (a sendvičové dno není zase tak "speciální") - rozpálený olej se na nesmáčivém povrchu stahuje tam, kde je nižší teplota.


Avatar uživatele
Zlatý

Při výběru nádobí je potřeba vycházet ze spotřebiče pro přípravu jídel.
Pro každý je vhodné jen nádobí určitého typu zvláště dnes, při rozdílných způsobech ohřevu.
Zkušenost


Avatar uživatele
Bronzový

hlavně nesmí být prázdné,když dáš pořádnou vrstvu sádla,nesmí se šetřit,tak může být i prohlá,a omastek je všude...


Avatar uživatele
Stříbrný

Správná pánev by měla mít dno jemně vypouklé a já osobně preferuji pysky mírně ven a zástřih "na čárku" (landing strip)


...ehe, něco je asi špatně...
:-D

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

petra15

cochee
a muzes mi vysvetlit, kdo stále vsechno tlací pres sex ?

Avatar uživatele
Stříbrný

cochee

No ty přece. Já zde teď poprvé. :-)

Avatar uživatele
Bronzový

petra15

Takze myslís, ze jsem si vyslouzila medaili za neustálé popularizování pokleslých zánru ?
Ale ted uz prece pokleslé zánry nedelám...:-):D

Avatar uživatele
Bronzový

petra15

mowla
ono vypouklé nebylo, nebo snad ani není, nedá se to poznat, takze to bude nejak tím ohrevem

Avatar uživatele
Bronzový

petra15

No to snad né ? Ale ta má teflon --- tak jí pouzívej jen pokud není poskrábaná - to by bylo rakovinotvorné

Avatar uživatele
Zlatý

zzzzz

Trocha ropy ještě nikoho nezabila:-DDD

Celé dlouhé roky se smažilo na teflonu a najednou je škodlivý:-))) Neber to tak vážně, to co v ČR dýcháme je mnohem větší svinstvo, než trocha teflonu:-)))

Avatar uživatele

anonym

Přesně tak - to už je mnohem škodlivější ten hliník (pokud se teflon ošoupe) - a taky jsme dlouhá léta pili z hliníhových hrnků a dlabali hliníkovými příbory (a někdy jen ´bagrem´ z ešusu)...
;-)

Avatar uživatele
Bronzový

petra15

no hliník, to je opravdu "svinstvo"---tedy jen v souvislosti s kyselým...u mlécných produktu je to jedno...

Avatar uživatele
Zlatý

zzzzz

Já mám ještě hliníkový kotlík na guláš:-))) Takový ten na oheň:-))) A jak všem gulášek šmakuje .-)))

Avatar uživatele
Bronzový

petra15

tak pozor na zelícko....:-):D

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.