Avatar uživatele
Zlatý

jaká má být teplota vody

na zalití pomleté zrnkové kávy - turka?
má být vařící?
nebo těsně před varem?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Káva turek se má tzv. spařit. Nejprve na kávu v hrnku kápnu menší množství horké vody a po chvilce doliji zbytek. Kafe má potom lepší chuť a pěknou pěnu.
Jinak co se týče teploty vody tak ta by asi měla být těsně před varem.
Káva v džezvě, která se připravuje současně s vodou má jen vzkypět a hned džezvu odstavit.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Dle baristů (profíci na kávu), těsně před bodem varu. Jenže termostaty varných konvic jsou nastaveny až na var, kdy vypnou.
Další rady, viz kolega a ostatní odpovědi v minulosti na dané téma.


Avatar uživatele
Zlatý

Odborníci uvádějí teplotu vody 96 °C.


Avatar uživatele
Zlatý

Ptostě od nadmořské výšky 1000 m a výše si podle odborníků správnou kávu neuděláš.

Zdroj: http://kabinet.fyzika.net/stud ium/tabulky/teplota-varu.php

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.