Avatar uživatele
Zlatý

Jak zarovnat strany u dezertu - stecha?

Včera jem poprvé připravovala dezert "střechu", co se dělá z BE BE sušenek, tvarohu a uprostřed je banán.
V návodu - receptu se píše polovinu hmoty na 1.vrstvu sušenek, druhou polovinu na 2. vrstvu. Pak se vloží banán a zvednou se strany a nechá zatuhnout. Pak čokoládová poleva.
Ale hmoty není tolik aby vydala i na pomazání povrchu a sušenky netvoří hladké strany a pod polevou to není hezké.
Jak to děláte vy?
Doplňuji:
Díky všem. Z té premiérové jsem ani neochutnala, tak ji asi udělám znovu, v rámci treninku a i ochutnám.
A - ano. 2 tvarohy je 1/2 kg :-)
A díky za tip na jahody :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tenhle dezert jsem ještě nedělala,ale asi bych ubrala krém,kterým bych potírala sušenky,aby mi zbyl i na strany,nebo bych udělala více krému.Našla jsem recept,kde je krém z půl kila tvarohu a celé kostky másla,tedy skoro 3\4 kila a nezdá se mi,že by nezbyl.A taky nejsou pomazané strany střechy.
V jiném receptu jsou dokonce použity tvarohy dva+ kostka másla.Recept bych si upravila,tedy mám na mysli kompletaci střechy tak,aby ten krém zbyl i na strany.
Doplňuji:
jsem blb-dva tvarohy asi taky bude půl kila tvarohu,že? :-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já jsem to dělala už kdysi, ale jestli si ještě to skládání dobře pamatuji, tak, jsem dávala ty sušenky na alobal, do obdélníku - tři vedle sebe, ve dvou vrstvách, nahoře krém, na to banán a pak se to ze stran zvedlo, čímž se vytvořila ta střecha, stáhlo se to a nechalo rozležet. Hotové jsem polila čokoládou a dala na chvíli vychladit. Vypadalo to docela dobře. Ale vím, že jsem dělala víc krému, protože že zkušenosti už vím, že tyhle slepovačky dost spotřebují.


Avatar uživatele
Zlatý

Nač mazat strany polij je polevou , také strany nemažu ono jak se vrstvy skládají trochu krému ve spojích přebyde a rozetři to a přelij polevou a je hotovo.Je to lepší než ještě krém na stranách.
Podruhé pokud budeš chtít mazat strany uděláš krém z 1 1/2 dávky a bez polevy a bude zase jiný moučník.


Avatar uživatele
Bronzový

Já jsem střechu nepolévala celou, ale jen pocákala "kaňkami" polevy. Tak nic do hladka roztírat nemusíš a nemusíš si lámat hlavu se zarovnáním;-) Jinak jak tu bylo psáno - vyšetřit si část krému na potření, nebo ho udělat víc:-)


Avatar uživatele
Pokročilý

Souhlasím s iceT.. buď ubrat krému tak, aby zbyl, na co potřebujete.. nebo prostě udělat krému více.. ohledně těch 'nerovností'.. ty sušenky se musí skládat opravdu přesně a hlavně něžně, a ono se pak taky občas stane, že nějaká rupne, což velmi potěší.. a myslím, že na to má vliv i ten banán. Já se v Zelenině vždycky poptám po nějakém rovném (u otázky: ,,Máte prosím nějaké rovné banány" se prodavačka pokaždé div nepřetrhne, aby skryla svůj výraz :-D, ale tak co už..). Jinak si myslím, že pokud to nebudete nabízet návštěvě nebo komukoliv jinému, tak je celkem jedno, jak moc křivě to vypadá, ta chuť je prostě famózní.. :-)


Avatar uživatele
Registrovaný

no já když ji dělám, tak chvilku počkám, až maličko sušenky od toho krému zvlhnou a pak je k sobě domáčknu, aby byly rohy doražené k sobě. tím přebytky vylezou ven a já tím zahladím všechny nerovnosti jako když zedník natahuje štukem zeď. a pak to nechám teprve ztuhnout ... a polevu. jo a tip: místo banánu zkuste čerstvý jahody, popř dobře zralé kivi. a budete čučet. hlavně s těma jahodama.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

terry

Oprava - ztratilo se mi ř. střecha :-)

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

Takže se povedla,a to je nejdůležitěší.....:-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.