Avatar uživatele
Zlatý

Jak zabránit, aby suroviny nevyplavaly na povrch?

Chci si udělat utopence v octě se spoustou cibule a zeleniny. Dřív se prodávaly takové dýhové zábrany do zúženého hrdla sklenice na zabránění zeleniny aby se dostala při nakládání nad hladinu nálevu. Dnes to asi neexistuje. Jak to udělat, nebo čím nahradit?
Doplňuji:
Děkuji všem za odpovědi!
Annas, dobrý nápad, ale špelje se nezlomí? Ale nenapadlo mne to vůbec :-)
Drap, vím. Ale jak budu dávat dekl + šutr třeba do láhve 0,7l to tedy nevím :-)
Beer a já blbec to furt vyhazuju! :-D

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

S tím jsem měl zpočátku také problémy. Ono naplnit sklenici až po okraj je sice řešení, pak jsem ale jednoho dne opět vyhazoval jakýsi plastový obal - a bylo to ))

Pokud občas koupíš nějakou potravinu v té plastové průhledné vaničce, stačí si vystřihnout požadovaný tvar a velikost a je po problému! Některé vaničky jsou ale poněkud tenké a měkké, v tom případě používám třeba 2 kousky na sebe. Teď už mám ale zásoby z pevného materiálu myslím, nafurt - je to omyvatelné a vydrží málem věčně!
Tak ať se utopenci povedou!! ))
Doplňuji:
Schválně jsem ty moje "udělátka" vyhledal a mám tam i neprůhledné barevné a ty jsou pevnější.. ale napadlo mne teď -
klidně to můžeš udělat rovněž z těch bílých vaniček tuším z polystyrénu. Všechno jsou to obaly na potraviny, zdravotní riziko tedy nulové.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Používám špejle, které překřížím. Ale nedávno jsem objevila, že se prodávají "ozubená kolečka" z umělé hmoty, která nahradí dýhové zábrany.


Avatar uživatele
Zlatý

Dříve se pouřívalo na potraviny, kzeré bylo třeba stlačit a uchovat tak, aby nevyplavávaly v nálevu, prkénko a zatířilo se to vydrhnutým kamenem vhodné velikosti.


Avatar uživatele
Registrovaný

Já to vždycky řešil tak, že jsem udělal dost nálevu, abych tim naplnil sklenici až po okraj.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

Utopenci patří k oblíbeným pochoutkchám.Již několik let nedávám do sklenic špekáčky vcelku,ale nakrájené na kostičky.Nejen proto,že nevyplavou nahoru,ale podstatně se zkrátí doba "zrání" a jednotlivé kousky jsou nálevem lépe nasáklé.

Avatar uživatele
Zlatý

www

Díky, taky můžu vyzkoušet.

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Než jsem se naučila se špejlí pracovat, několik jsem jich zlomila. Chcete ji zlomit přesně na míru.

Avatar uživatele
Zlatý

www

Díky, to kolečko jsem nikde neviděl a hledal jak ten idiot pod různými klíčovými slovy a poněvadž nebyla správná, nenašel ani ťuk :-(
Špejle bych určitě prubnul, ale rada od Beer je jednodušší. Mějte se!

Avatar uživatele
Zlatý

www

Oprava: ne 'láhve', ale 'sklenice 0,7l' patří :-(

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.