Avatar uživatele
Bronzový

Jak z vepřového sádla vyškvařit opravdu dobré a nepřipálené škvarky?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Do sádla se musí přidat tak deci vody osolit
tak se sůl naváže na škvarky a škvařit na menším plamenu a občas míchat ke konci škvarění přidat lžíci mléka. Pozor pění to.
pokud už to bude dost kasrol schladit.

Zdroj: můj taťka

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Je důležité, nakrájet sádlo na stejné kostky a pomalu ! škvařit.
Já během tohoto procesu vyškvařené sádlo postupně odebírám.
Je to třeba hlídat a pomalu míchat.
Při medové barvě škvarků odstavit hrnec na studenou podložku.


Avatar uživatele
Zlatý

sádlo neni stejné i z každého zvířete, podle druhu krmení možná i genetiky se může částečně chovat jinak i při škvaření. Pokud máte menší množství, ideálně ho vyškvýříte v domácí pekárně, bez hlídání a bez starostí.


Avatar uživatele
Pokročilý

Především to chce trpělivost a čas. A míchat, do zblbnutí míchat :-).
A solit až na talíři, nebo chlebě, jinak změknou.
Když zachováte postup, jak popisuje lola, nemůžete nic zkazit.


Avatar uživatele
Pokročilý

Děláme škvarky každý rok na zabijačce na moravě takto: Sádlo se nakrájí na stejné kostky. Dáme do kastrolu na velký plamen,který necháváme po celou dobu škvaření stejný. Po zrůžovění sádla přidáme mléko,podle množství sádla. Na 1kg sádla cca 1dcl. mléka a za neustálého míchání škvaříme do zlatova. Postupně odebíráme rozpuštěné sádlo. Když škvarky zezlátnou,stáhneme je z plotny a přecedíme zbytek sádla. Škvarky před konzumací ještě promačkáme,aby z nich vyteklo zbylé sádlo. Solíme,až při konzumaci.


Avatar uživatele
Pokročilý

Pokud chrupavé nevím, ale u nás všichni chtějí takové vláčné a tak, jak pořádně sádlo vysmažím, sliju sádlo a škvarky dám zpět do hrnce a zaliju asi 1 dcl mléka, podle toho, kolik škvarků je a posolím. Potom jen míchat a počkat, až se mlého "odpaří" Děti nikdy nejedli "tlusté" maso ale po těchto škvarcích se mohou utlouct.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.