Avatar uživatele
Registrovaný

Jak vést skladovou evidenci a rozdíly abych věděl co dokoupit v pohostinství ?

Mám hospodu a chtěl bych poprosit zda-li by mě někdo pomohl s problémem jak vést skladovou evidenci vč. toho abych měl přehled co dokoupit v jakém množství apod.. nějakou radu jak to vše evidovat. Děkuji mnohokrát i za případné rozsáhlé odpověďi pro to abych to pochopil. :D Děkuji

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Starý nemoderní systém.
Záleží zda děláš tržby každý den, nebo v nějakých turnusech. pokud denně je to přehlednější. Najdi si účetní program, který ti vyhovuje, mi vyhovuje třeba i excel. Udělej si v něm tabulky. Ty si rozděl, není dobré mít jen jednu dlouhou, je to nepřehledné. tak třeba tabulky: alko, nealko, cigarety atd. Vždy když něco naskladníš, tak to dopíšeš, vyskladníš zase odepíšeš. Zdá se to složité, ale jde o zvyk.

Nový moderní systém.
Pořiď si čtečku čárkových kódů, nemusíš používat ty obchodní, můžeš si vytvořit svoje. Jen načteš, odklikneš kusy a je to. Samo se to načte do programu a dokonce se dá nastavit i upozornění na nízký počet zásob.


Avatar uživatele
Zlatý

Kdysi jsem si vedl klasické skladové karty. Karta ve skladě byla u každého zboží. Dobré je si stanovit minimální zásobu a jak se k ní blížíš, tak hned objednat. Ta zásoba je závisla na průměrné spotřebě a na tom, jak často vozí /a nebo nakupuješ sám / zboží. Dnes neni problém sledovat to na počítači, chce to však pečlivost při evidenci.


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud nedokážeš sám v excelu nebo LibreOffice tak zkus hotový program.

https://www.google.cz/…

Přece si dnes nepovedeš skladové karty i když to je také řešení.


Avatar uživatele
Zlatý

myslím,že dokupy zvladnou zaměstnanci sami...a za své :D No ale vážně: je dobre mit program s kasou kde se i natěžuje zboží(stávající a nově koupené).Při prodeji se automaticky odtíží od skladoveho hospodářství. Je nutno nejdříve dát do evidence-např.klapka na epresso = odtíží se automaticky(7-8gr. kávy,2 cukry,smetana do kávy) nebo klapka Cuba Libre = odtíží se automaticky(5 cl Bacardi,2 dcl coly /nebo lahev/1/4 limetky) atd.
Doplňuji:
NENÍ ZAČ ...........................

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

arygnoc

ale to je predsa jednoduché - existujú i zadarmo programy, kde je spojená skladová a pokladničná evidencia.

keď si kedykoľvek necháte vybehnúť žurnál, poznáte SKUTOČNÉ stavy zásob, dá sa i nastaviť samostatný výpis dochádzajúceho tovaru - limit si nastavíte sám.

úplne najjednoduchšie sa ale javí systém fyzickej kontroly - naučte sa, že v sklade má všetko svoje miesto, nie ukladať ten istý tovar raz tam a raz sem (kľudne urobte v regáloch i štítky) a letmým pohľadom zistíte, čo treba dokúpiť.

ale chce to dodržiavať systém.

a vôbec, systematickosť je základným predpokladom akejkoľvek evidencie, prehľadu.

 

Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Finance a podnikání

Zlatý Drap 689
Zlatý mosoj 416
Zlatý gecco 242
Zlatý Hlada 239
Stříbrný ivzez 208
Zlatý standa 200
Zlatý hanulka11 179
Zlatý ReHu 172
Zlatý led 156
Zlatý panenka 153

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.