Avatar uživatele
Registrovaný

Jak upéct šťavnaté kuře s dokonalou kůrčičkou?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jsem dietář, proto kůrčičku u kuřete neřeším. Ale včera v MF Dnes se objevily různé rady do kuchyně i domácnosti. Jedna z nich.

Kuře dočervena i dozlata.
Kuře omyjete, dobře osušíte, a necháte chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Pak je přendejte do pekáčku, oslote a potřete rozpuštěným máslem , které jste rozmíchali v trošce vlažného mléka. Kuře pečte zvolna, během pečení potírejte. touto směsí.

Pokud nemáte rádi máslovou chuť, potírejte kuře marinádou z trošky medu a piva. I když se bude zdát, že kůrka bude nasládlá, není to tak. Bude krásně zlatavá a vy budete překvapeni jemnou, nikoliv nasládlou chutí.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

no nejlepe na rotacnim grilu bez pridavku tuku...mnam uplne se mi zbihaji sliny...jinak to chce mit vychytanou svoji troubu kazda pece trochu jinak ..ja napriklad kure jen nasolim.. napeprim ..pokminuji pposipu velice jemne paprikou ..podliju trochou vody ...pridam kuzi ze speku priklopum pecici misu a dam pect ..(troubu mam horkovzdusnou) kdyz je kure uz skoro upecene tak odelam viko od misy a zapnu v troube gril ..necham dojit do zlate kurcicky..


Avatar uživatele
Zlatý

Já kuře dělám tak, že ho uvnitř dobře osolím, pod kůži dám trochu másla smíchaného s grilovacím kořením, celé kuře ještě grilovacím kořením potřu, v dám do pekáče s mřížkou, přiklopím a dám péct. Neotvírám! Po hodině sundám poklici, přeliji kuře vypečenou šťávou a půl hodiny dopékám. Dostala jsem kdysi hodně dobrý tip pro zlatou, pevnou kůži, poslední minuty pečení několikrát přestříkám hodně studenou vodu (v takovém tom obyčejném rozprašovači, který se používá třeba na rosení květin). Funguje to, kuře je jak z grilu, není mastné, ale je šťavnaté a kůžička zlatá a křupavá.


Avatar uživatele
Zlatý

Zatím nejšťavnatejší kuře jsem pekla v pečicím sáčku ( rukávu ). Před koncem pečení se vrch sáčku odstřihne a dosáhne se i křupavé kůrčičky :-(
http://www.sackynapeceni.cz/

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

vždy jsem kůži z pečeného kuřete sundavala, takže ji neřeším jaká je - hlavně musí být kuře šťavnaté -nevysušené

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Já sundávám kůži před pečením, protože má hodně tuku. Začala jsem péct kuře rukávu. Je pravda, že je šťavnaté, dietní (bez tuku), ale tím, že je v uzavřeném obalu, cítím v něm kuřecí pachuť.

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

hanulka, annas: Koukám, co člověk, to jiná chuť, opravdu:-) Tak, jako vy kůži sundaváte, tak já jím často z kuřete jenom jí a maso pod ní mě moc nezajímá. Ale musí být opravdu křupavá!:-)))

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.