Avatar uživatele
Pokročilý

Jak udit tvaroh ?

V cem a jak dlouho ? Syr jsem zkousel v salamovem papire, ale nic moc.

Odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Jsem to viděl na Slovensku na vsi. Měli plátěný pytel ve kterém syrovátku scedili a v něm taky udili. Tkanina dým k tvarohu pustila . Ale jen zpočátku se v ní udil. Poté tvaroh vyndali na dřevěné klacíky a douzoval se až do finále..


Avatar uživatele
Stříbrný

Tvaroh se nejspíš neudí. To sis jistě spletl se sýrem.Mléko se smíchá se syřidlem ohřeje a nechá srazit.Sraženina se rozřeže sýrovou harfou na malé kousky. Sýr se natlačí do dřevěných nebo plastových forem a syrovátka se nechá odkapat. Potom se naloží do slaného roztoku a znova se nechá vykapat. Sýr se uloží na police ve zracím sklepě na police omývá se denně slanou vodou. A nechá zrát. Po několika dnech se může začít udit. Teplý kouř jej aromatizuje a surovina ještě dále vysychá.


Doplňuji:
V knihovně nebo na netu získáš podrobnější receptůru.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.