Avatar uživatele
Pokročilý

Jak udělat hovězí steak na pánvičce měkký a propečený?

V restauraci jsem dostala asi 3 cm vysoký hovězí steak krásně měkký a přitom byl propečený. Doma se mi to tak nikdy nepovedlo...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Osobně se domnívám, že alfou i omegou je pánvice. Steak, který popisujete se povede jen na těžké pánvici s velmi tlustým dnem, které dokáže naakumulovat velké množství tepla. Když hodíte steak na normální pánvici okamžitě se ochladí a steak už se neuzavře a nikdy se tak rychle neopeče. Rychlost je totiž zásadní. Rychlost a vysoká teplota!

Takže jediné řešení je koupit pořádnou pánvici (prodávají i přímo na steaky) nebo lávový gril. No a jak každý dobrý kuchař ví - plyn je plyn !

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Steak s hořčicivou omáčkou:
Maso osolit, opepřit, rozpálit těžkou pánev a z každé strany opékat cca 2 min (jak máte rádi propečené maso). Maso dát na teplý talíř a do pánve vlít lžíci červeného vinného octa, lžíci zakysané a sladké smetany a lžíci hořčice. Povařit, poprášit estragnem, dosolit. Omáčkou přelít maso a podávat s opečenými bramborami a salátem.

Zdroj: http://fora.babinet.cz/viewtop ic.php?id=17284


Avatar uživatele
Pokročilý

Ahoj, velmi záleží na mase. Na steaky se třeba velmi nepoužívá maso z českých krav nebo býků, používá se argentinské maso (to je nejkvalitnější maso na steaky). Argentinské maso má totiž úplně jinou strukturu než to české - má víc tukových vláken. Pak taky samozřejmě záleží na postupu a na tom, jaký ten steak chceš mít - propečený, středně propečený nebo krvavý.....


Avatar uživatele
Pokročilý

Pokud máš v troubě nebo mikrovlnce gril, doporučuju to po rychlém opečení ze všech stran hodit pod gril a dopéct. to je postup osvědčený na několika stovkách bifteků a steaků.


Avatar uživatele
Pokročilý

zprudka osmažit po obou stranách cca 4 min.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.