Avatar uživatele
Bronzový

Jak správně zavařit houby?

Prosím Vás,nevíte někdo jak se správně zalejou houby škvařeným sádlem a jak správně postupovat?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Kdysi jsem houby takto dělávala, ale nyní kvůli žlučníku už ne.

Zkuste se podívat na odkazy.

http://recepty.vareni.cz/…

Zdroj: http://www.znoj-tyden.cz/houba rska-sezona-vrcholi-aneb-quotj e-libo-houby-na-sadle-quot.a13 98.html

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Dušené houby jsem dal,do sklenice stlačil a zalíl sádlem a sterlizoval: Další houby jsem vařil na kyselo, do octa.Slaný vývar,co zbyl. Do něj přidal přerostlé václavky. Přivezl jsem jich několik trsů i kusem dřeva. Než jsem je zpracoval v krabici mi pěkně přerostly s nožičkami ostatních hub svařil na pastu, to je také jeden ze spůsobů uchování. Na vrch skleniček od přesnídávky dal sádlo strilizoval.Mněl sem to několik let jen jedna semi převrhla a omastek rozleptal bílou gumu.Jednu jsem mněl načatou v lednici a do polévky či omáčky přidal vždy lžíci pasty.Po odebrání jsem přilil horké sádlo aby k tomu nemohl vzduch.Na konzervy z omastkem má být červená guma.
Doplňuji:
Když vám dělá sádlo problém nemusi se dávat jde použít i jiný tuk přepuštené máslo
nebo lžíci oleje je to aby k houbám nemohl vzuch. Možná že by ani nemusel být když se to sterilizuje.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.