Avatar uživatele
Pokročilý

Jak správně usmažit kapra???

jak správně na štědrý večer usmažit vánočního kapříka???

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Místo svého, klasického postupu jsem ti něco našel:
http://jidlo-a-piti.porad.cz/…
Doplňuji:
Přesně takto to dělám, jen místo řepkového oleje dávám nějaký slunečnicový - tuším, že ten nejdražší z nich (řepku tam cítím) a porce navíc počesnekuji (stačí i granulát).
Olej nebo sádlo, to už je jen na tobě ))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Přečetla jsem link, který vložil >beer<, je to běžný postup. Já nikdy nesmažila na oleji, ale na ztuženém tuku ( Omega, Ceres... ) a to na plechu se zvýšeným okraji v troubě. Nemusí se kolem toho pobíhat a všechny porce jsou osmaženy současně.
Doplňuji:
Já bych ty dTesty zas tak vážně nebrala, smaženého by se stejně moc jíst nemělo. Už moje babičky smažily na ztuženém tuky ( IVA, ISA...) a i tak se dožily vysokého věku. Obě přežily dvě světové války a to byla kvalita tuků daleko horší...


Avatar uživatele
Zlatý

Důležité je, aby se kapřík začal smažit v horkém oleji (ne panenském olivovém),
Plantě nebo sádle ponořený v tuku. Nevyplatí se šetřit. Ceres a Omegu bych nedoporučovala. Citace p. Beneše z dTestu: "Omega a Ceres bohužel patří k těm tukům, které nebyly z nejkvalitnějších právě z hlediska obsahu transmastných kyselin, tedy těch látek, které jak už jsem zmínil jsou zakázané například v Dánsku nebo ve Švýcarsku. Doporučuji Plantu a nezatracoval bych ani sádlo ".
Na usmaženého kapříka dáme kousíček másla, aby byl kapr jemnější. Přeji dobrou chuť.


Avatar uživatele
Stříbrný

Není špatný ani kapřík osmažený pomalu na sardelovém másle.Nebo po mlynářsku, jen obalený v mouce a paprice.U nás se podával klasicky smažený se salátem. druhá půlka se obalila v mouce a kmímu a pekla na másle z několka řezy citronu chuť z kůry prostoupila do masa.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.