Avatar uživatele
Pokročilý

Jak se zbavit škraloupu na polívce?

Přesněji řečeno na čočkové polévce. Vždy, když dělám čočkovou polévku a polévka vystydne, udělá se na ní takovej škraloup ze slyzu, kterej později nejde ani rozvařit když se polévka znovu ohřeje.
Jenom jednou se mi povedlo škraloupu předejít a to tím, že když polévka stydla a já šla kolem tak jsem jí ještě trochu promýchala.. ale ne vždy na to je čas, takže většinou škraloup nějak shrnu a vyhodím do koše ale s tím letí i kus polívky.. neví někdo jak tomu předejít, jak se toho zbavit nebo jak to dobře znovu ohřát aby se škraloup rozvařil?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud zahušťuješ moukou, musíš aspoň 15 minut povařit a před dokončením vaření přidej lžíci másla.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Mě se to nestává,ale mohu potvrdit co napsal barbakan.


Avatar uživatele
Zlatý

Jen dodám - nepoužívám jíšku k zahušťovnání - takže taqkové škraloupy na polévkách nemám...
Zahušťuj do ´skorotmava´ dušenou cibulkou, nebudeš je mít také.
;-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Miluju škraloup z čočkové! Mimoto ale škraloup z čočkové polévky, od kohokoliv jsem ji dostal, vždycky se ohřátím rozplynul. Tak nevím.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.