Avatar uživatele
Pokročilý

Jak se dělá žlutá domácí majonéza do bramborového salátu? Dělala ji moje babička, nebyla asi moc zdravá, ale byla super.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tak já dělám majonézu tak, že vezmu dva žloutky dám je do vyšší nádoby, vezmu mixér a začnu mixovat, postupně přilévám olej, dejte pozor, ať má olej i vejce pokojovou teplotu, ať se to nesrazí. Když je hotovo, tak můžete dosolit, dokořenit podle chuti.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já občas dělám tuhle http://www.cuketka.cz/…
a myslím si,že barvu majonézy ovlivní barva použitých žloutků.Pokud jsou žloutky bledé,bude bledá i majonéza a naopak.Chceš-li si takto připravit tatarku,stačí do vyšlehaného žloutku s olejem přidat najemno nakrájený okurek a cibuli.Dochutíš si podle sebe.


Avatar uživatele
Bronzový

dělám jí z celého vejce + olej (nejlépe asi slunečnicový) a jak píše kropitko postupně přilévat :)


Avatar uživatele
Zlatý

žlutá byla protože byla z domácích vajec /respektive žloutků/ jinak tedy šlehám žloutky a přikapávám olej a pěkně až se vytvoří požadovaná pěna /majolka /- pak si dochutíš dle svého

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 622
Zlatý Drap 600
Zlatý iceT 417
Stříbrný elektrikář 393
Zlatý Damiana 319
Zlatý dědapetr 319
Zlatý quentos 312
Zlatý marci1 301
Zlatý briketka10 296

Zobrazit celkový žebříček

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.