Avatar uživatele
Pokročilý

Jak se dělá žlutá domácí majonéza do bramborového salátu? Dělala ji moje babička, nebyla asi moc zdravá, ale byla super.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tak já dělám majonézu tak, že vezmu dva žloutky dám je do vyšší nádoby, vezmu mixér a začnu mixovat, postupně přilévám olej, dejte pozor, ať má olej i vejce pokojovou teplotu, ať se to nesrazí. Když je hotovo, tak můžete dosolit, dokořenit podle chuti.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já občas dělám tuhle http://www.cuketka.cz/…
a myslím si,že barvu majonézy ovlivní barva použitých žloutků.Pokud jsou žloutky bledé,bude bledá i majonéza a naopak.Chceš-li si takto připravit tatarku,stačí do vyšlehaného žloutku s olejem přidat najemno nakrájený okurek a cibuli.Dochutíš si podle sebe.


Avatar uživatele
Bronzový

dělám jí z celého vejce + olej (nejlépe asi slunečnicový) a jak píše kropitko postupně přilévat :)


Avatar uživatele
Zlatý

žlutá byla protože byla z domácích vajec /respektive žloutků/ jinak tedy šlehám žloutky a přikapávám olej a pěkně až se vytvoří požadovaná pěna /majolka /- pak si dochutíš dle svého

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.