při silážování se jako konzervační činitel využívá mléčné kvašení probíhající bez přístupu vzduchu. Podmínkou je také použití kvalitní suroviny.
0 Nominace Nahlásit |
Siláž v pytli bude dost náročná, neboť budete mít hrozně moc odpadu, pokud se vám to vůbec podaří. Pokud to přece jen chcete vyzkoušet, tak musíte surovinu do pytle tak moc namačkat, až tam nebude žádný vzduch, také musíte vzduchu zabránit vstupu do pytle, ale současně musíte umožnit aby plyny z pytle odcházely. Jak vidíte je to dost složité. Pokud však potřebujete siláže jen trochu, tak to udělejte v hrnci na zelí, protože kvašené zelí, je vlastně siláž (vzniklá stejným mléčným kvašením).
0
před 5127 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek