Avatar uživatele
Registrovaný

Jak působí nerez na čaj?

Jakožto začínající čajař si pokládám otázku nerezu...čaj (myslím opravdový, ne fanning jako třeba Babička Růženka) by měl do styku s kovem přicházet minimálně, ne-li vůbec, ale co takový nerez? Osobně preferuji obyčejnou keramiku a Yixing.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Preferuj co ti vyhovuje. Diskuse je mimo mísu.
Potravinářská nerez ČSN 17240 se používá všude v potravinářské výrobě.
Není kyselinovzdorná !!! Nikomu to nevadí. Proto si dělám čaj ve skle, nebo v porcelánu.
http://www.akfs.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Kvalitní nemagnetický nerez by neměl nijak působit.


Avatar uživatele
Stříbrný

je to tak, ocel nerez potravina (chrom - nikl) DIN 1.4301 ekvivalent naši ČSN 17240
by neměla nikterak jakost nápoje ovlivňovat, jenomže, co Vy víte z jakého plechu to Čong Li v boudě rýžoviště mastí...

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.