Avatar uživatele

Jak připravujete těsto na koblihy?

Já dávám vejce do polohrubé mouky, trochu vody a kvasnice. Stačí to?
Doplňuji:
A jaká je konzistence těsta? Díky.

Podle GM jsem ty vejce poplet. Dal i s bílky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

a co sůl a cukr, tam nedáš?

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Já ti poradím až s tou marmeládou, ale pro jistotu:"rozbil jsi to vejce?"


Avatar uživatele
Zlatý

konzistence těsta jako na kynuté buchty

suroviny

džem 200 g
polohrubá mouka 600 g
mléko 3,50 dcl
moučkový cukr 1 sáček
práškový cukr 60 g
rum 1 lžíce
sůl 1 špetka
tuk 100 g
tuk na smažení 1 balení
žloutek 4 kusy
.
Postup přípravy
Droždí rozetřeme s trochou cukru, rozředíme částí vlažného mléka, přidáme část mouky, promícháme a necháme na teple vykynout. Do zbylé mouky(odložíme si na rozvalování) přidáme žloutky, cukr, rozehřátý tuk, kvásek, vlažné mléko, sůl a rum.
Těsto zamícháme a dobře propracujeme. Necháme na teple vykynout, pak rozválíme na plát asi 1 cm široký, vykrájíme kolečka a na polovinu koleček navršíme do středu džem. Přiklopíme je prázdnými kolečky z těsta, okraje dobře přitiskneme, vypichovače, vykrájíme koblihy. Přendáme na pomoučenou desku, přikryjeme utěrkou a necháme opět vykynout.Smažíme ve velkém množství oleje aby plavaly.Usmažené obalíme v mouč.cukru


Avatar uživatele

taky tak,ještě přidávám mléko
Doplňuji:
ne cukr dodávám až po osmažení ještě teplé je vněm obaluji


Avatar uživatele
Bronzový

Na 1/2 kg hl.mouky 3 žloutky, kvasnice, mléko, cukr, citr.kůru, 4 lžíce rumu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.