Avatar uživatele
Registrovaný

Jak postupovat a co je potřeba k vypálení jablkovice?Nemám na mysli vypálení,ale samotnou přípravu-od sběru.Díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Kvas z jablek je nejlepší z čistého moštu. Čím více druhů jablek, tím lépe pro chuť. Pokud možno neředit, tekuté je dostatečně a klesala by cukernatost. Je možné přidat kvasnou kulturu (prodávají např. pálenice, nebo drogerie vinné kvasinky, kvasnice pekařské se nedoporučují), ale není to nutné, mošt kvasí spontáně sám od sebe. Omytím jablek se kvasinky neodstraní. Nádoba na kvašení musí být čistá, nejlépe plastová a musí jít těsně uzavřít kvasnou zátkou. Efektivní kvašení probíhá při objemu nad 120 litrů. Kvas potřebuje klid a teplotu mezi 10 - 20 stupni celsia. Teplota ovlivnuje rychlost procesu. Při nižší je pomalejší a čistší kvašení a lepší pálenka. Za ideál se považuje 18 stupňů, ale např. nejlepší slivovice je z kvasu který kvasil při 10. Konec kvašení se pozná podle ukončení unikání CO2 - čas začít měřit cukernatost. Většina kvasů je "hotová" mezi 4 - 2 % obsahu cukru. Většina pálenic s webovou stránkou prezentuje informace o zakládání kvasu dle druhu ovoce. Přeji mnoho úspěchů.

http://www.zahrada.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový
 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Bydlení a zahrada

Zlatý Drap 929
Zlatý mosoj 862
Zlatý hanulka11 500
Zlatý gecco 416
Stříbrný cukrar 296
Stříbrný elektrikář 247
Zlatý venkovan 237
Stříbrný honza19hk 235
Zlatý Hlada 234
Zlatý annas 224

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.