Avatar uživatele
Bronzový

Jak poděkovat šéfkuchaři ?

Zda zašli s přáteli na večeři, která opravdu byla velice chutná po všech stránkách, je vhodné poděkovat šéfkuchaři a tím i celému personálu ?
A jak by jste postupovali ?
Doplňuji:
-

A jak by asi postupoval pan Špaček podle společenského chování ( v dobrém ) a je to vůbec přípustné, třeba i zmiňovanou skleničkou alkoholu ?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Zatím dvakrát jsem si ´nechal´ kuchaře zavolat a ve stoje a před ´celou´ hospodou jsem jej pochválil a poděkoval mu.
Několikrát jsem mu poslal po účtujícím číšníkovi ´panáka´.
;-)
Doplňuji:
Barbakan - "rundu pro celý personál" ne...
;-)
Na druhou stranu už jsem i párkrát jídlo vrátil (a nezaplatil)...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

poděkování šéfkuchaři-to zcela určitě potěší. Jenže -za děkuju si člověk nic nekoupí.takže pokud chcete opravdu potěšit-pošlete mu po personálu nějaký ten peníz s tím že to bylo výborný..atd.
Doplňuji:
Tom20 : zkuste se nad tím zamyslet....tu službu -jídlo,pití -platíte ne kuchaři,ale pouze majitelovi.A rozhodně kuchař,který má na pásce 8,5 tis hrubýho a zbytek do cca 18 tis mu to na černo doplácí majitel(jestli se dobře vyspí),dovolenou žádnou-teda leda že si vezme tyden v letě a pak si to musí tyden v kuse nadělávat,minimálně 14 ti hodinový směny (i delší),což je přes 210 h měsíčně,v šíleným horku kolikrát bez klima,u vařících sporáků,ve stresu,s křečovýma žílama...........by možná potřeboval občas nějaký uznání. Jinak to s tím panákem je asi klasika,ale ten kdo se tak trochu v tomhle oboru pohybuje ,tak ví,že je lepší poslat poděkování a nějaký ten peníz pokud mu chutnalo,budto po obsluze nebo prostě nakouknot do kuchyně a šoupnout mu to přímo.No a? Rozhodně nepoživatelný jídlo-vrátit-žádný cavyky s tím.


Avatar uživatele
Zlatý

Nebýva to často.
Už sa mi stalo, keď som čašníkovi vyjadrila moje poďakovanie kuchárovi, vyšiel sa osobne presvedčiť, komu chutilo jeho jedlo.
Ale v inom prípade, keď mi časník v istej pražskej reštaurácii začal vysvetľovať pri zemiakoch "zo včerajška" (okoralé so šupkou), že používajú nový spôsob chemického čistenia, tak som mu bola tanier osobne vrátiť a chcela som si nechať ukázať tento pokrokový proces. Akosi to už nedokázali, neviete prečo?


Avatar uživatele
Zlatý

Jak poděkovat netuším,já většinou řeknu bylo to výborné,děkuju,posílám pochvalu kuchaři.Většinou mi odvětí ano,vyřídím,ale pokud bych nechala tringelt,tak silně pochybuju,že by se byť jen koruna dostala až ke kuchaři.To už se dávno nedělá,že by se obsluhující personál dělil s kuchařem.


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud by to bylo v Číně, tak bych si hlasitě krknul. Děkuje se tím, že se objednalo, snědlo a hlavně zaplatilo. Přece nebudeš dávat rundu pro celý personál.?!


Avatar uživatele
Pokročilý

Neděkoval bych nijak vřele,děkuju stačí.Je to služba,za kterou platím a on ji odvedl dobře,tím jsme oba spokojeni.Něco jiného by to bylo v jiném století.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele

anonym

Člověče - co by na to řekl pan Špaček netuším...
Možná jsem neomalený...
;-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Kultura a společnost

Zlatý annas 3362
Zlatý Drap 1799
Zlatý led 1454
Zlatý hanulka11 1277
Zlatý quentos 1113
Zlatý marci1 1080
Zlatý vagra 799
Zlatý mosoj 798
Zlatý gecco 714
Zlatý iceT 653

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.