Avatar uživatele
Zlatý

Jak otevíráte takový ty sardinky, co nemaj nikde žádnej úchyt?

Už kolikrát se mi dostala do ruky taková naprosto imbecilní plechová nádoba se sardinkama, která prostě nejde nijak normálně otevřít.

Kolem dokola to má takovou tenkou vyvýšenou hranu, takže klasickej otvírák > http://www.vcas.biz/… tam jde zapíchnout jenom z jedný strany. Navíc je to měkkej plech, takže jakmile do toho bodnete, a otevřete 1 cm, už se to kroutí dovnitř, dolů a vytejká z toho vrchem olej. A aby toho nebylo málo, tak to má kještě ulatý rohy, přes který se prostě tím otvírákem nedá dostat, takže se dá naříznout akorát jedna strana plechovky, nic víc a pak to mám asi nějak odervat ?kombinačkama? asi nebo nevim. Nikde sem žádnej návod nenašel.

Už jste se s něčím podobný setkali? Tvar to má stejnej jako normální sardinky (obdélník s oválnejma rohama), jenže je to nedobytný.
Doplňuji:
briketka10: myslíš tímhle? > http://zmrzlina-misa.cz/…

no tím to jde blbě, to máš pravdu..

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

tak právě tímhle otvírákem mi to jde dobře :)
hůř mi to jde jedním od kámošky nemůžu
přijít na způsob, jak se to dělá :(
Doplňuji:
http://www.ikea.com/…
ještě jsem pořádně nepřišla
na ten fígl mám bledě modrý :)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Vezmi to sekerou, je to rychlé a na jednu ránu máš otevřeno


Avatar uživatele
Zlatý

Otvírám nožem,stačí i obyčejná tupá kudla,přece si nebudu kurvit ty lepší nože,že jo?Akorát teda bacha na prsty.
Dřív jsem uměla i s tímhle,ale na šišatý plechovky není dobrej,to lepší i rychlejší ten nůž.
https://www.google.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Máš pravdu, některé sardinky jsou v hrozně měkké plechovce a bývá problém s otevřením.
Naštěstí mám starý otvírák, který se pohybuje (řeže) otáčením takové vrtulky co bývala u natahování mechanických hodin a budíků. Tím to jde dobře.


Avatar uživatele
Zlatý

S tím prvním to otevřít neumím a ten druhej je dobrej akorát nesmíš chtít otevřít sardinky :)))


Avatar uživatele
Registrovaný

Přesně vím o čem mluvíš a já tedy tyto plechovky otevírám tímhle otvírákem:
http://www.armyemzak.cz/…

není to sice uplně ideální, protože plechovky jsou z velice měkkého plechu,ale při troše šikovnosti to jde.


Avatar uživatele
Registrovaný

Tak já bych se tazatele chtěla tak trošku zastat. Tyto sardinky jsou sardinky jsou poněkud levnější, právě kvůli tomu, že v plechovce není otevírací systém s očkem. Jinak je ale obsah zrovna tak dobrý. Někdy je to rozdíl až deseti korun. Také kupuji ty , které otvírám otvírákem. Ráda bych odpověděla a poslala fotku svého otvíráku, kterým bezpečně a pokaždé, otevřu každou konzervu. Může být oválná, kulatá...
Ale bohužel nevím, jak se sem vkládají fotky. Jsem tu nová. Musím se to naučit.


Avatar uživatele
Registrovaný

někdy stačí jenom nůž :)


Avatar uživatele
Stříbrný

kudlou


Avatar uživatele
Pokročilý

A proč si nekupuješ teda normální plechovky??
Doplňuji:
Nebo si stačí koupit normální otvírák...
http://otviraky-na-konzervy.he ureka.cz/…


Avatar uživatele
Stříbrný

Já to řeším pokud to nejde otvírákem nožem a zbytek zaroliji kleštěma,
Pozor nepořezat se a také olej ať není až za ušima.Po načatí konzervy jaký m koli způsobem jej valeji do misky,

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

iceT,
tím parohem, mi to taky jde moc dobře a pak
už dokonám třeba tím tupým nožem, když není
zbytí néé :o)

Avatar uživatele
Zlatý

bolak

iceT: no ono je to právě z takovýho materiálu, že to normální kudlou neodevřeš, ono je to totiž zatraceně pevnej "plech", ale přesto ohebnej, nicméně i kdyby to šlo (což nejde), tak nějakej chytrák u nás doma vymyslel, že budeme modní a vyměníme všechny nože za keramický, takže dvě tyhlencty novinky už vyadný čepele, a dalším dvěma chyběj špičky, jak se "někdo" pokoušel otevřít zavařovací sklenici...

www:nojo, ale jak to vypadá, to je to co říká briketka?

odpomass: já to nekoupil, jak píšu, jen se mi to dostalo do ruky..sám nechápu jaktože výrobce už dávno nezkrachoval, nicméně čekal jsem že se někdo pochlapí a příde s nějakým super fíglem, leším než jsou kleště z brašny na nářadí...

Avatar uživatele
Zlatý

bolak

natyna133: to máš pravdu, třeba na namazání chleba je dobrej

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Přetala jsem kupovat sardinky v krabičkách bez ocka. V minulosti jich tolik nebylo. Měla jsem však dobrý otvírak, jímž jsem krabičky perfektně otevřela ... kdeže loňské sněhy jsou... .otvíírák někde zapadl, zřejmě na zahradě. Chtěla jsem si koupit nový, ale vyrábí se podobný ... není to pravé ořechové ... :-))

Avatar uživatele
Zlatý

bolak

bez ocka, jak krásně to zní, ale pokud jde o sardinky, tragedie ;)

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

bolak: :-))

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Ach, jo. Překlep na překlepu. ?-))

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.