Avatar uživatele
Registrovaný

Jak ošetřovat nože?

Jak ošetřovat dražší nože,můžou se mýt v myčce a jak je brousit

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

No tak já je meju normálně,brousím je na speciálním brousku,pak ocílkou,jinak když jsem neměla ani jedno,tak jsem je brousila kamenm. Dodnes ho někdy použiju podle nálady. Jestli se na to necítíte,tak si je nechte nabrousit.
Doplňuji:
Ještě je otázkou,co jsou u Vás drahé nože??

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Na Vaši otázku nelze dát jednoznačnou odpověď, protože jsou nože rozdílné kvality a různého určení. Ty nejlepší používají např. mistři kuchaři a řezníci. Věnují jim velkou péči., ostří je za vlhka na jemných kamenných brouscích a proces zakončují přetažením na ocílce nebo na pomocí koženého popruhu. Nemyjí je v příliš horké vodě používají dřevěné podložky. Běžní spotřebitelé uplatňují různé metody broušení i zacházení. Nůž můžete brousit i ostřičem na motyky nebo o kameninový schod. Kvalitní nůž lze pořídit od 800 korun výše, takže s ním budete automaticky zacházet jinak, než s kudlou za stovku.


Avatar uživatele
Zlatý

Brousit pomocí brousku namočeném ve vodě,pak obtáhnout na pruhu kůže.Ostří udržovat ocílkou.Doporučoval bych odborníka,protože laik vám s největší pravděpodností,drahé nože znehodnotí.Vůbec nepoužívejte tzv.strojky na broušení!
Skladujte je,pokud možno odděleně od ostatních nožů.V opačném případě se ostří ničí.
Myl bych je zvlášť,ze stejného důvodu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.