Avatar uživatele
Registrovaný

Jak nejlépe upéct jelita tak, aby nepraskla?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Táta byl řezník. Střeva na jelita byla teda docela jiná než na jitrnice. Pokaždé střevo prasklo, ale nikomu to nevadilo. Co nepraskalo byl prejt. Jenže tam nemělo co prasknout, protože ten se pekl bez střívka. zkoušeli jsme různé způsoby přípravy, ale bez zjevného efektu.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já jelita nemám ráda, ale jitrnice radil řezník při zabíjačce - než se budou opékat namočit do vařící vody - střívko prý nepraskne /myslím, že to bude fungovat i u jelita /- neboť střívka jsou stejná- vyzkoušej ...uvidíš. A dobrou chuť.


Avatar uživatele
Zlatý

Možná by částečně pomohlo jelita před vložením do trouby propíchat špejlí. Ale stejně nechápu v čem je problém. Právě prasklá a patřičně vypečená domácí jelítka servírovaná na talíř včetně křupavého střívka, k tomu pak kysané zelí a brambůrky přece jsou ta pravá mňamka! Pokud ovšem míníte nějaký paskvil ze supermarketu, pak mám pouze jednu radu - hoďte je slepicím. Snad si je neotrávíte.
Doplňuji:
ad pí. ocko - jsme spřízněné duše., u nás byl řezníkem praděd, děda i otec. Já se nevydařil.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.