Avatar uživatele
Zlatý

Jak nejchutněji uvařit uzené maso?

Máte nějaký trik na to, aby bylo opravdu šťavnaté a chutné? Vařit jen tak a la prima, nebo přidávat nějakou vychytávku, která podpoří jeho lahodnost? Díky za vaše nápady.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud si dobře vzpomínám, uzené maso by se nemělo vařit na 100°C. Nejprve se maso vloží na pět minut do vroucí vody aby se zatáhlo, pak se voda slije, maso se znovu zalije horkou vodou a dál se jen "potahuje" při cca 80°C. Dělal to tak můj bratr, který prasata choval, já ale maso vkládám do vroucí vody a vařím. Kořenovou zeleninu nemám ráda, nic do vody nepřidávám.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Dej do horké vody , přidej pár kuliček pepře a nového koření /s tím opatrně tak 2-3 kuličky/ přidej očištěnou mrkev, petržel ,osol a vař, masíčko je pak chutné .

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.