Avatar uživatele
Bronzový

Jak "naporcovat" granatové jablko?

Jak oddělit z granátového jablka jednotlivé bobulky aniž bych zašpinil celou kuchyň a sebe?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Když je zralé tak akorát, tak by s tím problém být neměl. Prostě ostrým nožem seříznu vršek a spodek a potom naříznu kůru z boku odshora dolů a začnu uvolňovat jednotlivá zrníčka. V klidu a beze spěchu to jde velmi dobře.
Možná existuje nějaká profi "vychytávka", ale mně to plně postačuje tímto způsobem.
Doplňuji:
Ad mowla - díky za tip, ale zůstanu na své metodě, ačkoliv způsob s uvolněním a vyklepáním zrníček je zajímavý. Nikdy nekrájím granátové jablko napůl.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Koukni na http://www.apetitonline.cz/… , jsou tam tři způsoby, druhý a třetí jsou ´zajímavé´...
Doplňuji:
ocko: já se přiznám, že to dělám taky ´klasicky´ - ale, holt, naprskám po okolí...
;-)


Avatar uživatele
Registrovaný

Musíš je prostě vyndat:)sebe asi zašpiníš ale myslím že celou kuchyň ne:)


Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud jich máš dost je možné je po odříznutí kousku kůry vydlabat lžičkou do misky
Doplňuji:
Tento plod na porcování lze také vybavit kvalitním kouskem trhaviny a rozbuškou.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele

anonym

Ten můj způsob ani nijak zvlášť neprská. Navíc to za pár minut zvládám u dřezu.
Ale vyšlo mi z toho, že v tomto směru je to stejně o tom: Poraď si, jak umíš.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.