Avatar uživatele
baghira

Jak na jedlé kaštany?

Peču je 10–15 minut, jádro je měkké akorát, vnější tvrdá slupka jde loupat dobře, ale hrozně špatně jde loupat ta vnitřní, tenká. Nemáte na to pečení nebo loupání nějaký trik?
Doplňuji:
Jo nařízl, loupou se krásně – myslím ta vnější tvrdá slupka. Ale já chci oloupat i ty jádra, z takové té hnědé tenké blanky. A to mi nejde.,

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? flodur, hanulka11, hanny 2, anonym, Deli, tasiri před 4574 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Nařízl jsi slupku?Při pečení pěkně se slupka oddělí a jdou dobře loupat

zde je pečou i na pánvi
kaštany roztřídíme, očistíme a ty nepěkné zahodíme
slupku každého kaštánku nařízneme na vypouklé straně do kříže (hloubka cca 2–3mm)
poté pečeme na pánvi s tlustým dnem na středním ohni, v průběhu je neustále přehazujeme
hotové jsou teprve, když se krásně rozvoní, když slyšíte jak syčí a když je jejich kůrka přiměřeně nahnědlá
servírujte horké a neoloupané! (při jídle si potom každý kaštan sám oloupe a posolí)

Doplňuji:
víc je opeč a nebudeš muset tu slabou loupat ta nejde, jako u zralých ořechů to taky nejde

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek