Avatar uživatele
Bronzový

Jak moc zlé je sníst "překlíčené" brambory?

Klíčky mají již 40 cm! :D Říkám si, co kdybych je zakopal? Nemáme udržovanou zahradu - bude asi příliš kyselá, nebo zásaditá.Ovšem i tak - když už bych je měl zahodit... Vím, že vyklíčené brambory obsahují toxiny. (Jsou to možná i 4 kila - tak bych je chtěl nějak zužitkovat.)
Doplňuji:
http://www.ireceptar.cz/…

Atp. Kde píši o smrti? Jen nechci jíst a pak se jídla opět vzdát...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Klíčky snad před vařením otrháš.
Kdyby byla pravda to co píšeš tak jsme už dávno vymřeli. Dříve a není to tak dávno se konzumovaly brambory až byly domácí ranné narostlé !
A v tu dobu již měli staré brambory pěkné šlahouny. Nikdo neumřel ani dobytek nepošel a dělo se to celou historii pěstování brambor u nás.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

To nemůžeš dát ani prasatům. Pro savce a vyšší živočichy je to značně jedovaté, jen pro hmyz, šneky a plže né.


Avatar uživatele
Zlatý

To už bych asi nejedl - ale můžeš je zasadit a těšit se na podzimní úrodu...
;-)
Pokud je chceš zlikvidovat, pak nejlépe do kontejneru na biologický odpad, zakopáním si zbytečně zaneřádíš zahradu.


Avatar uživatele
Zlatý

Dej je na zahradu na vrstvu sena a nebo slámy. Nahoru dej zase seno nebo slámu a vyrostou ti z nich další pěkné brambory.


Avatar uživatele
Stříbrný

Nic se nestane.Odstranit klíčky,pro snadnější oloupání namočit na půl hodiny do studené vody.Při vaření je dobré přidat stroužek česneku.


Avatar uživatele
Zlatý

naklíčený bych je už nejedla fůj :(
Ale pozor, na zabití krysy stačí pouze výtažek ze čtyř naklíčených brambor! Pokud jsou brambory navíc zelené, množství solaninu v nich prudce stoupá.
http://womanonly.topzine.cz/…

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

Pepa25

Přesně, jak se píše v doplnění, které jsi přidal: klíčky olámeš a brambory pořádně oloupeš (což už možná půjde špatně, protože budou předpokládám také hodně svraštěné resp. to budeš muset vzít víc, čímž odstraníš vrstvu, kde je solaninu nejvíc). Spíš chuťově budou nic moc.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.