Avatar uživatele
Zlatý

Jak moc nabyde při vaření celá pohánka - jako rýže, víc? Chutí se dá k něčemu přirovnat?

Jsem ji ještě nejedl,chci vyzkoušet..
Doplňuji:
Prosím, ne recepty, umím je najít ;-) Spíše vlastní praktickou zkušenost

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nevím, jaký chcete vyzkoušet recept. I když pohanku vařím dost časo, má trochu nezvyklou chuť, dokonce pachuť, proto je výhodnější i ní přidat šťávu.
Nemusí se vařít, ale několik spařit horkou vodou a slít a potém dát dojít pod peřinu.
Chutnější je, když ji spařenou opražíme na tuku a pak teprve vaříme.
Někdo dělá nasladku v mléce. Já jen naslano.
Doplňuji:
Omlouvám se za překlepy.

..několikrát spařit(3x)... potom

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Když jsem byla malá,babička vařívala pohanku často a servírovala nám ji jako krupici,horká se dávala na talíř,zalila studeným mlékem a doplnila kysanou smetanou.Nebo naslano,kdy se na talíři polila rozškvařenou slaninou.
Po letech jsem si pohanku chtěla připomenout a zkusila ji uvařit a byla jsem zklamaná,protože pohanka byla po uvaření sypká a pamatuju si,že když ji vařila babička,tak ji vařila dcela dlouho,musela se pořád míchat,aby se nepřipálila a výsledkem byla lepkavá,kompaktní hmota.Je ale fakt,že babička pohanku kupovat nemusela,měla vlastní zásobu,proto možná byla tak lepkavá.


Avatar uživatele
Zlatý

také jsem ji ještě nejedla

Abychom ale zachovali důležité léčivé složky pohanky, nesmíme ji v žádné případě vařit. Vždy ji pouze spaříme vařící vodou a necháme pod utěrkou nabobtnat. Na jeden díl pohanky dáváme dva díly vřelé vody. Připravovat tímto způsobem lze ale pohanku, která je loupaná mechanicky. Obilnina má pak světlou barvu. Pohanka loupaná termicky (při teplotách 200 i více stupňů) je naopak tvrdá a tmavá. Při přípravě jídla se musí dlouho vařit a nezůstávají v ní zachovány žádné vitamíny či jiné hodnotné látky.

dál v odkazu

Zdroj: http://clanky.vareni.cz/zamilu jte-si-pohanku/


Avatar uživatele
Zlatý

Nabyde, asi tak jako hrách. Chutí bych ji přirovnak vzdáleně k soji. Ale opravdu jen vzdáleně. Nic lepšího mnmě nenapadá


Avatar uživatele
Bronzový

pohanku vařím tak maximálně 5 minut, pak ji stačí nechat v teple dojít... trochu nabyde, ale jako rýže ne - rýži musíte zalít dvojnásobkem vody, na pohanku stačí míň

chuťově je taková dosladka, osvědčila se mi jako příloha v kombinaci s bramborami - uvařit míň brambor a doplnit pohankou nebo jsem taky jednou dělala lepkavé pohankové knedlíčky, ale recept mám někde v kuchařce - jestli ho někdo budete chtít, půjdu hledat, jinak ne ;)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.