Avatar uživatele
dgfdgf

Jak mám tepelně upravit maso? Já ho mám buď gumový, nebo moc tvrdý a suchý.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ivzez před 2672 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Důležité je také vědět, jak ho chceš upravovat. Grilovat,vařit, dusit, péct, nebo smažit. Důležité je i vědět o jaké maso se jedná. Na takovouto, všeobecnou otázku nelze najít univerzální odpověď

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Nepíšeš jaké maso, takže jen obecně: maso by mělo být alespoň den odleželé. Některé druhy vyžadují delší dobu tepelného zpracování, kterou ale můžeme zkrátit tím, že jej předem na jeden den naložíme do marinády (receptů je na netu spousta). Do hovězích steaků bych se jako nezkušený vůbec nepouštěl, steaky z vepřové kýty a kuřecího stehna, či prsou jsou bez problému. Jinak bych se zpočátku držel dušení (podlévání vodou a pod pokličkou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek