Avatar uživatele
Stříbrný

Jak krájet - jak krájíte cibuli?

Pro lepší orientaci přirovnám cibuli k jablku, které má šťopku a bubáka. Takže cibuli po oloupání rozkrojím na půlku řezem od šťopky k bubákovi, položím na prkénko řezem naspod.
A nyní jak správně krájet, popř. jak krájíte cibuli vy?
Podélnými řezy od šťopky k bubákovi a poté krátit, nebo obráceně?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Napřed "po létech" a potom najemno. Naopak se to rozjíždí v prstech. Někdo volí opak, no nevím. Já to neřeším, mám tohle-
https://www.google.cz/…
Jestli se rozhodneš pro kráječ, pak dej na mě, že to musí být tenhle Tupperware Tornado. To není tupá reklama, ale má praxe. Tenhle mechanický kráječ je mezi ostatním podobným zbožím jako Mercedes mezi žebřiňákama. Bohužel i cenově, ale stojí za to- mně stojí už 5let a furt drtí beze změn jak zamlada a rozhodně se nefláká ;)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Na krájení cibule mám něco podobného, co je v odkazu : :-))
http://www.etescoma.cz/…


Avatar uživatele

od stopky k bubákovi. cibule se nerozjíždí. žádné přístroje na krájení. myslím, že cibuli umím krájet sakra rychle a klidně se u toho můžu koukat na televizi. na hrubo, na hodně jemno, je mi to fuk. pár set kilo cibule už jsem v životě nakrájel.

marci1: tuhle kokotinu jsem viděl nabízet někde ve stánku s předváděním, jak na to. než to ta paní našla na stole, tak bych tu cibuli měl nakrájenou na drobno a myslím si, že i většina lidí :-D


Avatar uživatele
Zlatý

Takto připravenou půlku rozkrojím dvěma nebo třeni řezy, podle velikosti horizontálně, a potom co nejkratší řezy vertikálně.


Avatar uživatele
Zlatý

Od bubáka, kterého odříznu, slupky stahuji ke stopce. Každou oloupanou rozkrojím na menší díly, vložím do mixéru a za dvě- tři vteřiny mám nakrájené kostky, třeba pod guláš! A bez pláče.


Avatar uživatele
Zlatý

Podle toho na co. Na chleba stačí jen ty podélné řezy, přičemž šťopku a bubák odříznu...


Avatar uživatele
Zlatý

Oloupu cibuli, uřežu bubáka i stopku, rozpůlím, položím řezem na prkýnko, a začnu krájet od bubáka ke stopce přičemž u bubáka nedokrajuju, u stopky ano. Pak akorát začnu krájet napříč už vedenými řezy. Čím menší mezery, tím drobněší kostičky. Nedokrojenej zbytek zahodím.
Ten držák na cibuli je na dvě věci, taky jsem ho měla, stačí ostrý nůž.


Avatar uživatele
Bronzový

Používám speciální hřeben na krájení cibule.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

Agneta

No teda ten zjentek...: "mně stojí už 5let a furt ... beze změn, jak zamlada, a rozhodně se nefláká" :DDD
ahold, jestli on nemyslí, že mu stojí Mercedes už pět let v garáži, a nějak to popletl?:DD

Avatar uživatele
Bronzový

ahold

Tedy zjentku :-))............. " mně stojí už 5let a furt drtí beze změn jak zamlada a rozhodně se nefláká ;)" Gratuluji.

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

Holky, bylo myšlený, že ho používám furt a neztrácí na výkonu ..si takovej pořiďte!

Avatar uživatele
Bronzový

ahold

Všiml sis, že pánové nereagovali? Že by závist? :-))

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.