Avatar uživatele
Zlatý

Jak konzervovat vajíčka?

Při dnešní ceně vajec, mě napadlo, zda by se dalo nějak dlouhodobě uchovat? Myslíte, že by se dalo třeba zamrazit?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Zamrazit ne ,ale vždy jsem je nakládala do Vajo /tak se jmenoval přípravek /také do vodního skla a babička do vápna ...vejce k nakládání se říkalo, že jsou nejlepší první z jara když vyroste nová travička a slepice mají pěkné žloutky... taková vejce ale byla dobrá tak do těsta . nyní už vejce několik let nenakládám byl jich všude dostatek .

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Dříve se to dělávalo také, protože slepice nenesly celoročně stejně. Nakládali se do roztoku vodního skla do pětilitrových sklenic, dříve ještě do kameninových hrnců. Podobně senakládali i do vápenného roztoku.
Takto naložená vejce vydržela bez problému rok


Avatar uživatele
Bronzový

Jojo, to je téma!Díky za něj.ano,vápno Vajo(fujfuj) a nebo vodní sklo.To je asi pro nezkušené to nejlepší a skutečně to funguje.Jinak pro zajímavost.Ukládaly se i například do truhly ve které bylo obilí !! A fungovalo na 100% a beu chemie.Tedy, vycházím z toho,že sedlák tenkráte nepoužíval postřiky a spol, jen sem tam pohnojil políčko mrvou či ten majetnější struskou.Ale tu dal raději na louku, byla přeci doma kravička, ...
Doplňuji:
A to stím jarem, to je trochu vedle.Vemte si jenom to, že v zimě, když mrzlo a slepice nenesly, tak ta jarní byla o cca půl roku starší než ta podzimní.A když koncem léta měly slepičky zadinu (odpad po výmlatu obilí, kde bylo spouuusta i jinýcj zrníček co nepatřila do mouky,) nebo i v pozdější době kukuřice, a z pole "podbůrka", tj mladé obilí co vyrostlo na poli ve strništi z obilek které vypadaly z klasů při sklizni,to barvilo žloutky stejně,ba i více, jak jarní tráva.A to platí v malých chovech i dnes.(a to jsem vynechal tzv. slepičince = velice kvaltní hnojivo přírodního původu).


Avatar uživatele
Bronzový

9 řemesel, díky a jinak mráz na vejce je špatný, ale to je známo.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.