Avatar uživatele
Stříbrný

Jak je to s bramborama, pečenýma v ohni?

Jsou-li umyté a pečené v popelu. Je to výborná pochoutka, možná ještě dle potřeby přisolit, ale dá se to takhle jíst vcelku? Když se to černé oloupe, tak to pak už není ono:D
Jak je to ze zdravotního hlediska, jak často jíst a kolik max.?
Co příp. hrozí?(mowlo > už né 70+, to už stačilo:DDD)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Zatím se mi málokdy povedlo upéct v popelu brambory do uhlíkatého stavu, pokud je uděláš správně, pak maximálně ´ohoří´ slupka.
Neviděl bych v jejich konzumaci nějaké zdravotní riziko - tedy proč omezovat, "jak často jíst a kolik"?

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jakákoli omezení jsou zbytečná. Pokud máš popel z přírodního materiálu, /dřevo, bramborová nať, listí/ nehrozí žádné zdravotní riziko. Případná rizika oheň zničí.
Za mých mladých let se říkávalo, že to spálené je na krásu.


Avatar uživatele
Stříbrný

Ze zdravotního hlediska to nepřináší nic horšího, než brambory v podobně hranolek, zpálených upečených brambor z trouby, ...
Jako malý jsem takto brambory jedl (vytáhnul z popelu a třel do trička) velmi často, jsem pořád zde bez raka či dalších věcí.


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud se nejí velmi často ( je to jako opékání špekáčků na ohni ), tak to lze tolerovat. Brambory se dají v ohništi také péct v alobalu. :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Jako špekáčky ? Kde rostou brambory s tukem , to jsou obézní už i brambory ?
Ajta, ajta .....
Jen si dej co hrdlo ráčí.


Avatar uživatele
Pokročilý

Hurá podzim,pálení zahradního odpadu,včetně bramborové natě,a to je nejkrásnější vzpomínka tak pokud máte prostor a děti pečte,
A dívat se jestli to je zdravé,proč určiťě sr mažete a voníte různýma materialám a na zdraví nehledíte i v tomto případě jde o zážitek
Doplňuji:
A nejlepší jsou zabalené v hlíně nebo jílu


Avatar uživatele
Pokročilý

Myslím, že s bramborama pečenýma v ohni nehrozí až tak nic zvláštního... jen to, že si člověk pochutná, případně zkrásní.:-)

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

Agneta

mosoj >>>> né kvůli kaloriím, ale té super opečené slupce, a ta je pak i půl cm tlustá, o ní mi jde, a ta musí být . taky vím, že je to "jen"ohořelý organický materiál, ale jde mi o příp. nějakou škodlivost

Avatar uživatele
Stříbrný

Agneta

pondělí >>>> "jestli je to zdravé,proč", "určitě se mažete" a "na zdraví nehledíte"- no ty bys mne teda nadchnul...to si jako myslíš, že bych koupila nějakou kosmetiku v Lidlu nebo u Vietnamců?
A když jsou v hlíně nebo jílu, tak je musíš oloupat, jinak máš v zubech písek, no ty jsi mi ale expert, to si určitě balíš i jídlo do novinového papíru co?:DDD

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.