Avatar uživatele
Bronzový

Jak dostat tuhý med rovnoměrně na krajíc chleba co nejrychleji a s co nejmenšími ztrátami medu?

jde o to, že
- med je tak tuhý, že to lze špatně dostat ven, akorát solidní ocelovou lžící nebo ocelovým nožem
- chléb se drolí při pokusu o natírání tuhého medu
- udžování medu na teplém místě stojí za zvážení (při pokojové teplotě je hodně tuhý), musel bych to ale přendat do malé nádoby, nechci aby se zkazil
- mikrovlnka zajímavý nápad, ale nerad bych ten med znehodnotil

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Udržuj med v tekuté formě.
Mikrovlnka ne. Lepší je sklenici vložit do kastrolku s teplou vodou.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

sekerou


Avatar uživatele
Stříbrný

Teplá voda to jistí. Do hrnce teplou vodu a do ní postav sklenici s medem.
To mě teď napadlo, jestli to funguje, to nevím. :-))


Avatar uživatele
Zlatý

Vem si natírací nůž, milý Lojzo, nůž!
=====================
Tak si nech zajít chuť na med, ať se ti nezkazí!


Avatar uživatele
Bronzový

...jak píše redy ... funguje to ....


Avatar uživatele
Pokročilý

Já si dám med na několik vteřin do mikrovlnky.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

terry

Nebo kupuj med pastovaný. Ten necukernatí.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.