Avatar uživatele
smoulinkaq

jak dobře upest kachnu pro hosty aby bylá pochvala?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, gagaga před 3448 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Kachnu peču jedině při nízké teplotě, je měkkoučká, šťavnatá.

Opsala jsem vám recep, který jsem našla v jednom časopise. . Když jsem poprvé pekla, měla jsem strach, jak pečínka dopadne. Tentokrát zbytečně. Dám kachnu do ttrouby kolem 8.30 h ráno a věnuji se ostatnímu. Trouby si nevšímám, jen je cítit vůně.

"Omytou kachnu dobře osušíme a ze všech stran i zevnitř osolíme a okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče a přikryjeme pokličkou. Nepodlévat!

Dáme do studené trouby a zapneme na 120° C. Pečeme asi 3 – 4 hodiny (podle velikosti kachny). Troubu vůbec neotvíráme, až po uvedené době sundáme víko, slijeme částečně tuk, zvýšíme teplotu a bez poklice dopečeme dočervena. "

Pekla jsem menší kachnu, po 3 hodinách se maso téměř rozpadalo.

Vkládám jeden recept z netu. Doba pečení opravdu záleží na velikosti kachny.

http://www.re­cepty.cz/recep­t/kachna-pomalu-pecena-148610

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Meligar99

Néchápu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nazdar Bazar

Nepeč ji, zblajznou ji za syrova.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
setapouch

Troubu na minimum a pect celou noc.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Stejně, jako kdybyste ji pekla pro sebe.

Nejsem si jista, jestli za kachnu v dnešním
trendu zdravé výživy sklidíte pochvalu.
Je dost tučná a jestli k ní uvaříte knedlík …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek