Avatar uživatele
zjentek

Jak dlouho vydrží kvalitní keramickej nůž ostrej a jak se brousí, až se ztupí?

..za předpokladu, že s ním budu řezat jako člověk, kupř. maso pro Fanynku, štrůdl a cibuli.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, Elk, da ny, gecco před 3089 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Brousit se v domácích podmínkách takřka nedá.
Je velice křehký (jednou klepneš ostřím a je po něm).
___
Kup si kvalitní nůž z dobré oceli (no – dva až tři různých tvarů), ten (ty) se nauč brousit – a jsi doživotně vysmátý…
Keramické nože jsou jen módním výstřelkem…
😉

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

První keramický nůž používaný na vše, včetně masa byl tupý po 1,5 roce.
Také už jsem jeden zlomila a tomu 1. někam odlétla špička ;)
Je prima na krájení cibule, ovoce, zeleniny i klobásek na jemné, čisté plátky
nebo nudličky…
Neměl by údajně ovoce a zeleninu připravit o vitamín C (nepřijde do kontaktu s kovem…).
Maso pro sebe, Fanynku a štrúdl bych krájela raději nožem z oceli (viz gecco).
🙂
/Při přípravě svačin = bagetky, kaiserky, housky i rohlík „musím“ rozřezávat oblíbeným nožem = pilkou. Běžným nožem se mi to tak nepodaří. Keramický nůž používám jen k „vybraným účelům“/.
Černý (u dcery) se mi zdá ostřejší než můj bílý ;)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Podlehnul jsem reklamě a také jsem si jeden keramický nůž koupil. Než jsem ho stačil ztupit, tak jsem ho zlomil. Už to nechci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Jsou ke koupi speciální brousky na broušení keramických nožů. Dělají to snad i některé firmy.
http://www.he­ureka.cz/?h%5Bfra­ze%5D=brousek%20na%20k­eramicke%20no­ze&utm_medium=cpc&ut­m_source=google&ut­m_campaign=Dy­namicke-reklamy&utm_ter­m=_inurl%3A.he­ureka.cz%2F&gclid­=COv8lvy1v8gCFRSNGwod­GKwIfw

netuším odkud jsi, třeba zde :
http://www.ari­conium.cz/sor­timent[239]-[cz]-eshop

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Elk

Syn mi kopupil jeden malý – na burze. Používám ho dodnes, je výborný! Takový ten bílý. Asi po 8 měsících jsem ho začal ostřit ocílkou, jde to a je stále výborný. Fakt stačí málo a je zase jako břitva.Neznám složení, ale nevyměnil bych ho za ocelový. Za pár korun mi uděllal službu jako žádný jiný. Podotýkám, že ho používám HODNĚ! často.
Že se brousit nedá je volovina. Klidně natočím video, kde ukážu, jak to funguje…
A to je pouze reakce na dotaz, ne reklama !!!

Upravil/a: Elk

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

přejíždět keramickou ocílkou. koupil jsem si ho a za chvíli byl jak motyka

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mosoj

Kolik toho vitamínu sežere ?

před 3089 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ReHu

Ono těch vitamínů v ovoci a zelenině z obchodů už moc není.
Bývají sklizené před dozráním a vitamíny ubývají každou hodinou. I umytím studenou vodou mizí velmi rychle.
Takže jestli použiju ten nebo onen nůž hraje minimální roli.

před 3089 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

Asi jen minimálně – na těch řezných plochách, ale ani výrobci těch keramických nožů se s tou „výhodou“ nikterak* nechlubí:DDD

*) resp. ještě na to ani nepřišli:DDD

před 3089 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek