Avatar uživatele
Registrovaný

jak dlouho mohu uchovávat švestkový kvas před pálením?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Na výrobu slivovice se používá kvas. Ve vhodné nádobě kvasí zralé ovoce nejméně 6 týdnů, při domácí výrobě se část ovoce vypeckuje a pečlivě se odstraňují stopky a nahnilé plody. Výroba se provádí v pálenici.

Výroba slivovice na Valašsku: Čisté zralé plody slivoně se uloží do sudů (dřevěných,nebo dnes většinou plastových) a nechají se zhruba 6 až 8 týdnů kvasit. Doba kvašení je závislá na teplotě, cukernatosti plodů a množství v jednom sudu. Cukernatost se měří moštoměrem při založení kvasu a při jeho dokvašení. Rozdíl nám dá orientační odhad o množství alkoholu v kvasu.(Net)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

pokud je hotový, nejlépe vypálit, jinak přesunout alespoň do co nejchladnějšího místa, aby zastavily další procesy. Hrozí nebezpečí že kvas bude pracovat dál nežádoucím směrem, a vše je potom znehodnoceno.


Avatar uživatele
Stříbrný

Kvašení je ukončeno pokud přez kvasnou zátku přestane jít oxyd uhličitý. My jsme jí mněli udělánu ze sklenice od okurek a půl coulové hadice.Pokud se dovnitř dostanou mušky, dostane se do kvasu i octové kvašení.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Volný čas a hobby

Zlatý Drap 880
Zlatý annas 867
Zlatý quentos 859
Zlatý hanulka11 556
Zlatý mosoj 542
Zlatý led 472
Zlatý marci1 459
Zlatý gecco 385
Zlatý iceT 373
Zlatý panenka 367

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.