Avatar uživatele
Registrovaný

Jak dlouho mi vydrží marcipánová hmota v lednici, než jí začnu zpracovávat např do tvaru růží?

marcipánová hmota v lednici

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Hmotu lze skladovat i půl roku, jen je potřeba ji opravdu dobře zabalit, nejlépe potravinářskou fólii, nesmí se k tomu dostat vzduch. Nejlépe je takto ještě zavřít do plastové krabičky, ještě lépe takové co jde vyvakuovat :-D

A rozhodně ničím nepotírat, spíš lehce poprášit práškovým cukrem!

Až po vytáhnutí, před samotným zpracováním nechat minimálně pár hodin při pokojové teplotě, pak rozbalit, potřít olejem a pomalu rozválet a zpracovat. Jakmile začne hmota praskat, vždy potřete štětečkem... jinak vzniknou nehezké šupinky. Pokud by se stalo, že kvůli zpracování promastíte moc, nic se neděje... práškovým cukrem to zprávíte ;-)

Můžete si i uchovat už vymodelované ozdoby. Když jsou ozdoby dobře vyschlé, tak dva dny při pokojové teplotě šup s nimi do vzduchotěsné krabičky a strčit dolů do lednice (přílišná zima, neřku-li mráz je nežádoucí). Po vytáhnutí před použitím zlehka potřít olejem ;-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

podle mě nepodléhá rychlé kazivosti ale doporučuji těsto pomazat olejem a zabalit do potravinářské folie jelikož hrozí osychání


Avatar uživatele
Pokročilý

Nejlepší je ji co nejdříve zpracovat... V lednici bohužel ztvrdne jako kámen a pak ani mikrovlnka nepomůže :( takže si ho udělejte raději ve chvíli, kdy budete vědět, že budete mít čas ho i zpracovat...


Avatar uživatele
Pokročilý

klidně i rok

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.