Avatar uživatele
Pokročilý

Jak děláte karamel?

Vždyť do hned ztvrdne a ja to nechci mit hned tvrdy a potom ne uplne tvrdy jak sutr...jak to udelat? Děkuji...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Chce to trochu praxe a dodržování bezpečnosti práce.Jedná se o poměrně nebezpečnou činnost.S bratrem jsme si v dětsví karamel vyráběli a on to odnesl pořádným puchýřem.Rozpálený cukr je pěkně žhavý...:D

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Zkus tohle. Jsou tam i recenze uživatelů a i další recepty.
http://www.toprecepty.sk/…
Neměl by ztvrdnout :)


Avatar uživatele
Zlatý

Avatar uživatele
Zlatý

Já ho dělám tak, že upálím cukr na karamel, přiliji smetanu a rozvařím. Jde o to, jak hustý ho chceš mít, podle toho přidej smetanu.
Nebo zkus karamel v plechovce (jedná se o zkaramelizované slazené kondenzované mléko).
Znáš "slaný" karamel? To je teprve lahůdka! Opět cukr dotmava, přidat solené máslo (nejlépe Président) a rozvařit. Pak nalít na pečící papír, uhladit na tenčí placku. Vystydlou hmotu nalámat na větší kousky a máčet v rozpuštěné hořké čokoládě. Nechat ztuhnout. Jestli znáš karamel Daim - pak je i zde závislost zaručena. :-)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.