Avatar uživatele
juie

Jak děláte karamel?

Vždyť do hned ztvrdne a ja to nechci mit hned tvrdy a potom ne uplne tvrdy jak sutr…jak to udelat? Děkuji…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4389 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Chce to trochu praxe a dodržování bezpečnosti práce.Jedná se o poměrně nebezpečnou činnost.S bratrem jsme si v dětsví karamel vyráběli a on to odnesl pořádným puchýřem.Rozpálený cukr je pěkně žhavý…:D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ondra07

Zkus tohle. Jsou tam i recenze uživatelů a i další recepty.
http://www.to­precepty.sk/re­cept/1319-karamel/
Neměl by ztvrdnout :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jak-se-vlastne-dela-karamel-to-se-jenom-rozpusti-cukr-nebo-se-tam-neco-jeste-pridava

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Já ho dělám tak, že upálím cukr na karamel, přiliji smetanu a rozvařím. Jde o to, jak hustý ho chceš mít, podle toho přidej smetanu.
Nebo zkus karamel v plechovce (jedná se o zkaramelizované slazené kondenzované mléko).
Znáš „slaný“ karamel? To je teprve lahůdka! Opět cukr dotmava, přidat solené máslo (nejlépe Président) a rozvařit. Pak nalít na pečící papír, uhladit na tenčí placku. Vystydlou hmotu nalámat na větší kousky a máčet v rozpuštěné hořké čokoládě. Nechat ztuhnout. Jestli znáš karamel Daim – pak je i zde závislost zaručena. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek