Avatar uživatele
bananecek

Jak dát krém do dortu?

Ahoj, zkusim se zeptat i tady – existuje nějaký krém do dortu, který se dá péct i s tim dortem? Nebo je nutný ten dort upéct, pak ho teprv nějak rozříznout a ten krém tam nějak jako namazat/vložit? :) Neumim si představit co krém udělá, když se upeče…jako vyteče? Mám dojem, že když to pak budu rozřezávat a ten krém tam nějak násilně cpát, že to celý skončí na zemi :D Díky…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 4319 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

krém by měl být hustý a po rozříznutí korpusu /dortu/ se namazat mezi obě poloviny a nemusíš se bát necpe se tam násilím jen opatrně vrstvu namažeš..
přeji hodně štěstí :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nikkol

Korpus je lepší péct minimálně den předem. Na noc ho dát do lednice. Když je pěkně vychlazený tak se neláme a jde dobře rozříznout. Po rozříznutí ho namažeme tence třeba marmeládou aby se nám krém nevsáknul do těsta , a pak na ni namažeme krém.Na něj pak položíme další část korpusu. Atd… Hotový dort dáme opět prochladit do lednice.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Ano, existuje. Ale nenazvala bych to přímo krémem, spíš jemnou náplní. Občas dělám pudinkovo- tvarohovou (ve smetaně uvařený vanilkový pudink, VaCu, promíchat s tvarohem, žloutky a sněhem z bílků). Dám na skoro upečený korpus, zapeču a přeliji slabou vrstvou piškotového těsta. Dopeču a nechám ztuhnout do úplného (vychlazení). Ještě šoupnu na chvíli do lednice, protože musí být opravdu pevný. Je to docela pracné, ale dost dobré. 🙂
Klasický dort ale musíš připravit tak, jak popisují kolegyně. Základ je pevný korpus (můžeš proříznoout i několikrát) a hustý, nestékající krém. Pomazat i strany (nebo ho polít třeba čokoládou) dozdobit krémem a hotovo.
Dort je o trpělivosti a zručnosti – přeji ti dostatek obého. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek