Avatar uživatele
Bronzový

Jak Čech (nejjednodušeji) dostane druhé - francouzské občanství?

Čech pro pobyt a práci ve Francii nepotřebuje nic, než občanský průkaz/pas. Pro obdržení občanství však musí mít povolení k pobytu - to platí i přesto, že ho Čech mít nemusí? A kromě toho? (zkoušky jazyka/...)
Doplňuji:
Legie mne zaujala! Do armády ČR jsem nešel kvůli brýlím - zde by vadit neměly. (co čtu) Ovládám Wing Chun - z čehož vyplývá, že využívám rychlost a flexibilitu - ne fyzickou sílu. To je jediné na co se chci zeptat - má to pro mě cenu, když se tam hlásí jistě mnoho "Arnoldů"? A trochu mi vrtá hlavou, jak se tam dorozumím... (Anglicky umím, leč abych rozuměl dotazníkům atd. Samozřejme jazyk se alespoň dá narozdíl od fyzické síly mnohem rychleji doplnit...)

Odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Vstup do cizinecké legie a odkruť si pětiletý závazek.
Doplňuji:
Tak předně, tohle rozhodnutí může být na celý život - jestli se nic nezměnilo, pravidelná francouzská armáda nesmí být nasazena mimo Francii, takže do všech konfliktů jde LE. Podle současné politiky je Francie aktivním a celkem radikálním členem NATO. Je téměř jisté, že za pět let se každý podívá nejméně do jedné válečné operace.

Dál, síla je velice důležitá - silné ruce i nohy (zkus si přesun s plnou polní - tady to není o rychlosti, ale o síle a vytrvalosti). Nicméně nejdůležitější je hlava, mít to v hlavě v pořádku (vrazi, násilníci a podobní jsou jen povídačky).

Co se domluvy týká, to není problém. Základní povely se naučíš celkem rychle (budeš donucený naučit se :) ) a i když je vynucovaná francouzština, domluvíš se anglicky a rukama a nohama.

Dobře bych to zvážil. A Google určitě vyplivne spoustu informací o LE.


Avatar uživatele
Pokročilý

Obecně se francouzské státní občanství nabývá: narozením, zažádáním o navracení, manželstvím s občanem Francie (po 4 letech sňatku) a udělením (naturalizaci). K tomu, aby bylo občanství uděleno je potřeba splňovat určité podmínky, mezi něž patří především ználost jazyka, mít trvalý pobyt a práci v dané zemi, nebýt pravomocně odsouzen apod.


Avatar uživatele
Bronzový

Určitě musíš mít nějaký ten rok trvalý pobyt ve Francii, abys mohl žádat o občanství. Nevím, jak to mají tam, ale v ČR musí cizinec splnit 5 let trvalého pobytu a pak ještě složit zkoušku z českého jazyka a reálií.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Právo a zákony

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Právo a zákony

Zlatý Drap 1819
Zlatý standa 1247
Stříbrný ivzez 671
Zlatý mosoj 658
Zlatý gecco 480
Zlatý led 457
Zlatý zzzzz 450
Zlatý Michal Kole 436
Zlatý marci1 392
Zlatý arygnoc 385

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.