Avatar uživatele
Bronzový

Jak casto,pouzivate lilek v kuchyni?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Používám ho v době jeho sezony a rozličně upravený.Smažený,zapékaný atd.Ale že bych se bez něj neobešla to tvrdit nemůžu,ale manžel je vegan,tak jemu jej připravím a já s k němu-lilku dám ještě něco zvířátkového...:D

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Když na něj v zelenině přijdu. Mám ho ráda jen tak pečený v troubě, někdy podávám jako přílohu k masu.


Avatar uživatele
Zlatý

moc často ne, ale vždy když ho vařím, říkám si , že musím častěji- dost si na něm pochutnáme.
Doplňuji:
Pochutnali jsme si dost na nakrájeným na plátky a plněným vymačkanou vinnou klobásou pěkně sypaným řeckým kořením a plátkem sýra - zamotaným do roládek a upečeným v troubě s bramborem ,který jsem přidala také do zapékací mísy.


Avatar uživatele

Ahoj, Illines. Mám ráda zeleninu a lilek připravuji smažený, zapečený, plněný a do zeleninových směsí. Je to jedna ze zelenin, které mi skutečně chutnají. Navíc má poměrně všestranné použití.
Doplňuji:
Používám ho tak jednou za tři až čtyři týdny.


Avatar uživatele
Zlatý

Abych pravdu řekl, moc ne. Zkoušel jsem snad už všechny recepty, žádný mne ale nijak zvlášť nenadchnul. Přecejen je to pořád jen dýně ))


Avatar uživatele
Zlatý

Také jen málo. Pokud jej dostanu a musím si vzít :-D.
Pečení, smažení, s nádivkou ap., ale jednou v roce lilek bohatě stačí :-D.


Avatar uživatele
Zlatý

Dobrota v jakékoliv úpravě. Tak 3x měsíčně.


Avatar uživatele
Zlatý

Zrovna dnes jsem ho pekla s cuketou,posypané tymiánem,s oliv.olejem a česnekem jako přílohu k pečeným filetám ryby Piccata. Část jsem rozmačkala vidličkou a použiji jako pomazánku na celozrrnný chléb místo másla.
Používám ho tak jednou měsíčně.


Avatar uživatele
Zlatý

tak jednou za dva měsíce, když na něj narazím a není předražený..
obalím ho v těstíčku, osmažím na sádle k vlnkám na crispu a s tatarkou + příloha jako obvykle olivy, cibule, okurka mňam :DD


Avatar uživatele
Zlatý

Docela často. Mám ho ráda nakrájený na plátky, ogrilovaný s červenou cibulí, smíchaný se sušenými rajčaty, provensálským kořením a EVOolejem. Pak ho promíchám buď s vařenými bramborami a posypu Akawi sýrem, nebo s těstovinami, vajíčkem a tuňákem. Směs je ale dobrá i jen tak k chlebu nebo na grilované maso. :-)
Nedávno mi někdo říkal, že se prý dá upravovat podobně jako houby na smaženici. (Vyzkouším, ředkvičky mi tak také chutnají.)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.